Verlaat de familie Meiland Hengelo alweer?

ik vertrek Meiland
Door: Eva Steins
21-12-2020

Drama voor de familie Meiland: zij moeten hun woonboerderij binnenkort waarschijnlijk verlaten. Dit vertelt Martien op de bank bij Linda’s Wintermaand. ,,Ik vind het heel erg zoals het gaat..”

De familie Meiland ruilde hun Franse chateau deze zomer in voor een prachtige woonboerderij in Hengelo. De verf is nog niet droog of de familie moet waarschijnlijk alweer hun biezen pakken. Martien vertelt dat er iets mis is met de vergunning van hun woonplek.

Tijgerbehang

Al het harde werk wat de familie Meiland in de woning gestoken heeft is waarschijnlijk voor niets geweest. ,,Ik vind het heel erg zoals het gaat. Ik had net mijn living klaar, ik heb net het prachtige tijgerbehang erop zitten”, vertelt Martien verslagen.

Ze kregen al gauw slecht nieuws. ,,Maar ja, dan krijg je brieven van de gemeente. Van de gemeente Bronckhorst: het bestemmingsplan schijnt niet goed te zijn bij ons. Ik woon in de grote boerderij, dan heb je een corridor en dan de kleine boerderij daar aan vast, daar woont Erica. Nou, toen wij dat kochten was er een prachtige keuken met een zwarte Aga-cooker, een volledige badkamer met een ovaal bad, een sauna d’r in en nou krijgen we brieven, dat wij er waarschijnlijk helemaal niet mogen wonen.”

Plannen

Ook Martien’s wilde plannen voor de tuin vallen in het water. ,,We hebben een zandvlakte waar de paarden op liepen. Daar wilden we helemaal leuk een tuin van maken. Weet je wel, met een leuke fontein en daar had ik helemaal zin in. Maar ja, ik ga nou niet zoveel duizenden euro’s weggooien als je straks moet verhuizen.”

Aan Martien’s stemgeluid is duidelijk te horen dat hij er mee zit. Toch probeert hij de boel te relativeren. ,,Ja maar ja, wat moet je Linda? Je moet toch door? Je kan wel gaan zitten janken, maar daar schiet je niks mee op.”

LEES OOK:

Martien Meiland was liever hetero geweest

Meer DenD