George en Charlotte op begrafenis Queen

George en Charlotte op begrafenis grootmoeder
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Prins George en prinses Charlotte, de oudste kinderen van William en Kate, zullen vandaag de begrafenis van Queen Elizabeth bijwonen. De kinderen, die 9 en 7 jaar zijn, zullen de jongste rouwenden zijn bij de begrafenis van hun overgrootmoeder.

Uitzondering

Heel het Verenigd Koninkrijk staat tien dagen lang in het teken van rouw. De wake voor Queen Elizabeth begon zaterdagavond om 19.00 uur Nederlandse tijd. De acht kleinkinderen brachten zaterdag een speciale laatste groet aan hun oma.

William en Harry stonden aan het hoofd- en voeteneind van de kist in militair uniform. Voor Harry was dat een uitzonderlijk moment. Omdat hij geen actief lid meer is van het koningshuis is hij zijn eretitels kwijt en mag hij zijn militair uniform niet meer dragen. Charles maakte voor de wake een uitzondering.

George en Charlotte op begrafenis

Vandaag zullen ook prins George en prins Charlotte de begrafenis bijwonen, zo maakte Buckingham Palace zondagavond bekend. De kinderen zijn respectievelijk tweede en derde in lijn van troonopvolging en zullen samen met de familie in een processie achter de kist lopen als deze Westminster Abbey wordt binnengedragen.

Prins Louis blijft thuis

Koning Charles en Camilla lopen voorop in de stoet, gevolgd door prinses Anne en haar man Tim Laurence, prins Andrew en prins Edward en zijn vrouw Sophie. Daarna volgen prins William en zijn vrouw Kate samen met George en Charlotte. Daarna zijn Harry en Meghan aan de beurt, gevolgd door andere leden van de koninklijke familie. Prins Louis, het jongere broertje van George en Charlotte, blijft thuis.

Tags

HARRY EN MEGHANPRINS GEORGEPRINSES CHARLOTTEQUEEN ELIZABETHWILLIAM EN KATE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck