Georgina Verbaan rookt en schaamt zich rot

Door: DitjesDatjes
06-09-2019

Stoppen met roken. Georgina Verbaan gaat de uitdaging aan. Samen met zanger Ernst Daniël Smid en presentator Rick Brandsteder zullen zij vanaf 1 oktober geen sigaret aanraken. Deze drie BN’ers zijn namelijk het gezicht van de actie Stoptober.

‘Het moet nu echt klaar zijn’

Actrice Georgina brengt zichzelf in verlegenheid: ,,Ik schaam me ervoor dat ik nog rook. Ik ben al vaker gestopt, maar het moet nu echt klaar zijn. Tijdens Stoptober doe je het tenminste niet alleen.” Ze heeft er zelfs enorme zin in.

‘Roken is zo stom en dom’

Ook Rick Brandsteder heeft een aantal keren geprobeerd om van de sigaretten af te blijven. Hij heeft spijt dat hij er ooit aan is begonnen. Daarom wil Brandsteder ook jongeren waarschuwen. ,,Als een iets jongere vent zoiets overbrengt, werkt het misschien beter dan wanneer ouders het zeggen. Maar goed, uiteindelijk stop ik natuurlijk ook gewoon voor mezelf. Roken is zo stom en dom. Je dient jezelf vergif toe en het kost nog veel geld ook.”

‘Met de billen bloot’

De 66-jarige Ernst Daniël Smid had vroeger altijd een smoes voor zijn rookgedrag. ,,Veel mensen begrijpen niet dat ik als zanger rook en gelijk hebben ze. Ik vergoelijkte mijn gedrag met de smoes dat veel wereldberoemde zangers als schoorstenen rookten. Natuurlijk deed ik dat tegen beter weten in. Ik wil er al een tijd vanaf en nu is het dan zover. Ik ga met de billen bloot en met enige hulp van Stoptober en alle deelnemers moet het me lukken.”

Stoptober

De Stoptober actie zal dit jaar voor de zesde keer georganiseerd worden. Meer dan een kwart miljoen rokers hebben de afgelopen vijf jaar meegedaan. Dit jaar doen opnieuw tienduizenden mensen mee.

Meer DenD