Gerard Joling blundert want herkent eigen hitschrijver niet

Gerard Joling
Door: Jos La Grande
05-09-2020

Gerard Joling beleefde gisteravond een ‘senior moment’ tijdens The Voice Senior: hij herkende zijn eigen hitschrijver en deelnemer aan The Voice Senior Henny Thijssen niet. Joling bekende dat hij zich diep schaamde hiervoor en bood zijn excuses aan aan Thijssen.

Joling gebruikte voor zijn geblunder nog een andere vluchtroute door erop te wijzen dat hij in zijn zangcarrière honderden liedjes heeft genomen. Het hielp niet echt, want Thijssen reageerde gevat: ,,Ik ook!”

LEES OOK: Geluk is nog heel gewoon bij The Voice Senior

De werkkamer van Thijssen in Enschede is behangen met gouden platen, onder anderen van André Hazes voor wie Thijssen teksten schreef. Maar ook Frans Bauer en vele anderen zongen het werk van de tekstschrijver. ‘Laat me Leven’ schreef Thijssen eveneens dat notabene door Joling en Tino Martin is uitgevoerd. Meer dan 7 miljoen streams oogstte Joling en dus een gouden plaat.

Thijssen zong tijdens The Voice Senior ‘Jij Liet mij Vallen’ de grote hit van Tino Martin, dat ook van de hand is van de Twentenaar, die opvalt door zijn lange haar. Dankzij Frans Bauer gaat Thijssen door naar de volgende ronde.

LEES OOK: Nog een bekende deelnemer bij The Voice Senior

Overigens viel Joling ook later nog op. De zanger dacht dat het liedje Iedereen is van de Wereld, dat werd gezongen door Pieter Boele, van Jeroen van den Boom was. Terwijl het is gezongen door Thé Lau van The Scene.

Meer DenD