Gerda van de Urker tweeling bevallen van eerste kindje: “Eindelijk is het zo ver”

Gerda is moeder!
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Nikola van Krieken

Gerda, één van de Urker Tweeling uit het programma Urk!, is bevallen van haar eerste kindje. Dat deelt zij op het gezamenlijke Instagramaccount van haar en haar zus.

“Eindelijk kunnen we haar schoonheid met jullie delen”

“Het is gebeurd!! Het is zo ver!! Zo lang hebben we geprobeerd. Zo lang hebben we gewacht. En dan eindelijk is het zo ver. Eindelijk kunnen we haar schoonheid met jullie delen. (…) Het mooiste meisje wat ik ooit gezien heb maar dan ben ik misschien ook een beetje partijdig”, zet de kersverse moeder onder de foto van haar baby.

“Maily Romkes is met onvoorwaardelijke liefde in ons midden gekomen en wij gaan ervoor zorgen dat ze een mooi en voorspoedig leven mag gaan leven. Het was een hele lange en zware tocht en daarom een vreselijk groot applaus voor ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen voor de onwijs goede zorgen. Ik had het me niet beter kunnen voorstellen”, eindigt Gerda haar bericht.

“Als een klap in je gezicht”

Zoals uit de tekst af te lezen is, was het moeilijk voor Gerda om zwanger te worden. Haar man Klaas Romkes – die ook te zien is in de realityserie over Urk – meldt via Facebook de afgelopen jaren reacties zoals ‘Wanneer zijn jullie aan de beurt?’ en ‘Hey Klaas, beter je best doen!’ als erg vervelend te hebben ervaren. “Ze voelden allemaal als een klap in je gezicht. Gerda en ik zijn al twee jaar aan het proberen om kinderen te krijgen, maar het lukte ons niet terwijl onze kinderwens zo groot is”, schreef hij destijds. 

Eerste verjaardagscadeautje

“We zouden beginnen aan een vruchtbaarheidstraject en hadden de eerste stappen ook al ondernomen”, vervolgt Romkes. “We hebben besloten om dit traject niet te delen met jullie. Ik wil duidelijk maken dat deze vragen niet normaal zijn en dat je iemand hier pijn mee kan doen. Denk in het vervolg na voordat je zulke dingen roept. Gerda is uiteindelijk zwanger geworden zonder traject en dat was mijn eerste vaderdagcadeautje”, aldus de kersverse vader.

Tweelingzus Mathilde

Vier maanden eerder beviel haar tweelingzus Mathilde van een kind. De tweelingzussen waren tegelijkertijd zwanger. 

Tags

BEVALLENGERDAKINDMATHILDEMOEDERURKVADER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck