Gert Timmerman (82) overleden

Door: Redactie
28-10-2017

Zanger Gert Timmerman is overleden. Dat melden diverse media op basis van een Facebookbericht van zijn dochter Sheila. Hij was 82 jaar en had alvleesklierkanker.

Timmerman werd bekend als soloartiest en als helft van het duo Gert en Hermien. Bekende hits uit de jaren zestig en zeventig waren Ik heb eerbied voor jouw grijze haren, Shalalie Shalala (Alle duiven op de Dam).

De in Enschede geboren Timmerman werd op zijn twintigste zanger. Tot zijn eerste succesnummers behoren Blume von Tahiti en Schommelstoel. In 1963 trouwde hij met Hermien van der Weide. Het succesvolle stel scoorde meer dan twintig gouden platen. In 1969 kwamen ruim 35.000 mensen af op hun show in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

De zanger en zangeres traden in de jaren zeventig ook geregeld op bij de christelijke omroep EO. Uit die tijd stamt ook het album Daarom ben ik blij, die een grote hit werd. Er was echter ook samenwerking met de band Normaal en hun dochters kwamen in het nieuws door een fotoshoot voor de Playboy.

In 1999 scheidden Gert en Hermien. Hermien overleed vier jaar later.

 

https://youtu.be/232JKAc-JZ8

 

BuzzE

 

 

Meer DenD