Geslaagd! Amalia heeft haar rijbewijs

Amalia heeft haar rijbewijs
Door: Charlotte Wijnen
09-08-2022

Iedereen aan de kant, want Amalia is geslaagd voor haar rijbewijs! De prinses is vorig jaar begonnen met lessen en heeft het pasje inmiddels in handen.

Amalia maakte tijdens Koningsdag vorig jaar bekend dat ze haar eerste autorijles had gehad. Hoewel haar vervolglessen op dat moment werden afgelast, heeft ze inmiddels haar rijbewijs in handen. Dat meldt RTL Boulevard.

Amalia geslaagd

Tijdens Koningsdag 2021 kon Amalia al een beetje oefenen met rijden. Samen met haar zusjes Alexia en Ariane raceten ze in Eindhoven virtueel tegen elkaar in een Formule 1-auto. Amalia kwam als eerste over de finish.

Het is te hopen dat Amalia dat talent heeft vastgehouden, en dat ze niet zo’n brokkenpiloot wordt als de rest van de koninklijke familie. Beatrix, Juliana, Bernhard, Willem-Alexander én Máxima: de lijst met snelheidsovertredingen en botsingen waarbij leden van het koningshuis betrokken waren, is langer dan je denkt.

Ongelukken Willem-Alexander en Máxima

Zo reed Willem-Alexander jaren geleden op weg naar wintersport op de Duitse Autobahn waar hij de 150 kilometer per uur aantikte. Toen een auto voor hem plotseling remde ging het mis. Willem-Alexander moest hard op de rem trappen en zijn Volvo eindigde tegen de vangrail van de middenberm. Gelukkig bleef de koning ongedeerd.

Ook Máxima heeft een botsing op haar naam staan. Zij botste in oktober 2001 met een vleeshandelaar toen ze wegreed uit paleis Huis ten Bosch. De vleeshandelaar brak zijn been en meende dat Máxima hem voorrang had moeten geven.

Meer DenD