Geweldig nieuws voor Yolanthe: financiering rond

Goed nieuws voor Yolanthe Cabau
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Geweldig nieuws voor Yolanthe: het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het nieuwe programma van haar stichting Free a Girl goedgekeurd en gefinancierd. ,,Ontzettend dankbaar.”

Yolanthe heeft zich altijd ingezet voor Free A Girl. De stichting werd in 2008 opgericht en zij was één van de oprichters. De organisatie zet zich in tegen kinderprostitutie en Yolanthe maakt zich daar al jaren hard voor.

Financiele steun

Onlangs heeft Free a Girl een nieuw programma gelanceerd: ‘Stepping Up the Fight Against Exploitation of Children’. ,,Het doel van dit programma is een wereld te creëren waarin kinderen, in al hun diversiteit, veilig en zonder angst voor seksuele uitbuiting kunnen opgroeien”, schrijft Free a Girl op Instagram. ,,Dit driejarige programma zal zich richten op het verminderen van seksuele uitbuiting van kinderen over de hele wereld.”

Inmiddels is het nieuwe programma goedgekeurd en gefinancierd. ,,We zijn ontzettend dankbaar voor de steun en financiering van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken en kunnen niet wachten om samen met de alliantie, alle lokale partners én kinderen aan de slag te gaan’. Om het verschil te maken”, aldus de stichting.

Bedreigingen

Onlangs kreeg de stichting van Yolanthe nog te maken met doodsbedreigingen. De stichting werd ernstig bedreigd door een pedofielennetwerk genaamd FreeSpeechTube. Eén van de schokkende berichten die de stichting ontving luidde: ,,Marthijn moet vandaag worden vrijgelaten en mannen moeten seks kunnen hebben met meisjes van 7 of 12. Free a Girl International moet worden stopgezet.”

Free A Girl was echter niet van plan om terug te deinzen. ,,Door dit soort haatberichten zetten wij ons twee keer harder en twee keer sneller in. Dat betekent ook dat we twee keer harder en twee keer sneller de strijd aangaan”, liet de stichting weten.

Tags

YOLANTHEYOLANTHE CABAU

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck