Ghislaine Maxwell vindt getuigen niet nodig

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Kees van der Made

Ghislaine Maxwell was compagnon en vriendin van Jeffrey Epstein. Ze wordt er van verdacht medeplichtig te zijn aan het seksueel misbruik dat  Epstein gepleegd heeft. Maar getuigen in haar eigen zaak? Dat doet ze niet…

Na de dood van Jeffrey Epstein is de misbruikzaak waar hij in verwikkeld was nog zeker niet afgelopen. Prins Andrew van het Verenigd Koninkrijk is door één van de vermeende slachtoffers aangeklaagd en in 2020 werd Ghislaine Maxwell gearresteerd.  Ze wordt ervan verdacht minderjarigen tot reizen te verleiding om zich in te laten met illegale seksuele handelingen en het vervoeren van minderjarigen met de bedoeling hen in te laten met seksuele handelingen. Ook wordt zij ervan verdacht tot twee keer toe meineed te hebben gepleegd.

Slotpleidooien

De zaak tegen Maxwell is eind vorige maand van start gegaan, maar de verdachte wil geen getuigenis afleggen. De reden daarvan is dat de aanklagers, volgens haar, niet buiten redelijke twijfel hebben bewezen. Ze vindt het dus niet nodig om te getuigen. Vanaf maandag worden de slotpleidooien gehouden in de zaak. Daarna gaat de jury erover in beraad. Als Maxwell schuldig wordt bevonden kan ze tot tachtig jaar cel krijgen.

Tags

GHISLAINE MAXWELLJEFFREY EPSTEINMISBRUIKMISBRUIKZAAKSEKSUEEL MISBRUIK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck