Giovanca: ‘Ik heb Op1 onderschat’

Giovanca
Door: Tanja Brouwer
07-08-2020

De presentatoren van talkshow Op1 konden, zeker in het begin, op heel wat kritiek rekenen. Het was voor veel Nederlanders wennen op hun vertrouwde gezicht Matthijs van Nieuwkerk niet meer te zien. Presentatrice Giovanca Ostiana zegt nu dat ze Op1 heeft onderschat. 

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Veel inlezen


Samen met Tijs van den Brink verscheen Giovanca één keer per week in de talkshow. ,,Je weet niet precies waaraan je begint”, zegt de vrouw tegen weekblad Story. ,,Het was heel intensief en ik heb het onderschat. Ik heb dan ook veel respect gekregen voor collega’s die het vijf keer per week doen.” Naast haar werk bij Op1 staat Giovanca ook regelmatig op het podium als zangeres en zorgt ze voor haar dochtertje Jesamy. Daardoor had ze het heel druk, maar ze moest wel tijd vrijmaken voor Op1. ,,Zodra ik wist wie de gasten aan tafel waren, ging ik mij inlezen, liet ik me door de redactie voorlichten en had ik veel contact met mijn medepresentator. Dat kon ik allemaal goed handelen.”

Kritiek op sociale media

Wat Giovanca moeilijker vond, was de kritiek die ze regelmatig kreeg via sociale media. Op Twitter ging het er regelmatig flink tekeer en de opmerkingen waren niet mals. ,,Mijn eerste impuls was om social media op te geven. Niets meer te plaatsen en niets meer te lezen.” Haar collega Tijs vertelde dat hij juist op de mensen reageert die iets negatiefs schrijven. ,,Dat vind ik fantastisch.”

Giovanca kan de komende tijd even rust nemen, want ze heeft vakantie. Na de zomer zal ze opnieuw een dag in de week Op1 presenteren.

Meer DenD