Goede vriend doet boekje open: ‘Zó slecht gaat het met Marco Borsato’

Het gaat heel slecht met Marco Borsato
Door: Charlotte Wijnen
19-05-2022

Jarenlang was Marco Borsato één van de meest succesvolle artiesten van het land, maar die tijd is definitief voorbij. De zanger sluit zich al maandenlang op en probeert zoveel mogelijk weg te blijven uit het openbare leven. Eén van zijn beste vrienden doet een boekje open over hoe het nu met hem gaat. ,,Hij is tien jaar ouder geworden.”

Na de onthulling van de gebeurtenissen bij The Voice of Holland heeft Marco zich onmiddellijk teruggetrokken uit het openbare leven. Vrijwel niemand weet hoe het op dit moment met de zanger gaat. Slechts een handjevol mensen hebben hem niet laten vallen.

‘Hij is tien jaar ouder geworden’

,,Het ‘slachtoffer van Marco’s vrijpostigheid’ zoals ik die jonge vrouw maar zal noemen, gaat zoals ik dat zie door een hel, maar ook Marco zelf”, vertelt één van zijn beste vrienden in weekblad Privé. ,,Hij is tien jaar ouder geworden en maakt een gelaten indruk. Zijn ogen staan mat en de grijze haren nemen toe.”

De onzekerheid over wat hem te wachten staat, knaagt dag en nacht aan hem. ,,Hij weet dat hij van zijn voetstuk is gevallen. Hij vindt het vreselijk dat niemand meer geïnteresseerd is in zijn artistieke prestaties en dat het alleen maar gaat over zijn escapades, wanneer er over hem wordt gepraat of geschreven.”

Twintig jaar

Wil Marco ooit nog een comeback maken, dan moet er een wonder gebeuren. En dat beseft de zanger zich maar al te goed. Velen hebben hem dan ook laten vallen, iets wat zijn beste vriend niet heeft gedaan.

,,We kennen elkaar al bijna twintig jaar. Ik heb hem niet laten vallen. We zijn vrienden in goede en in slechte tijden”, aldus de vriend. ,,Marco is in korte tijd een heel ander mens geworden. Hij piekert veel. Als hij kon, zou hij niets liever willen dan de klok terugdraaien, maar dat is natuurlijk onmogelijk.”

Marco: ‘Ik ben erin geluisd’

Maar dat de vriend achter Marco blijft staan, betekent niet dat er nooit gesproken is over de beschuldigingen die aan zijn adres zijn gedaan. ,,Hij heeft mij verteld dat hij er op een nare manier is ingeluisd en dat aan de aangifte pure jaloezie ten grondslag ligt. Ik begin er met Marco niet meer over. Ik ben alleen maar een luisterend oor.”

Leontine wil geen contact meer

Vermoedelijk is de vriend één van de laatste mensen in zijn omgeving waar Marco zijn ei nog kwijt kan. Leontine heeft definitief de deur dichtgetrokken. ,,Ze wil liever geen contact meer met hem. Dat doet Marco pijn”, aldus de vriend. ,,Marco zegt vaak dat hij zich wel voor zijn kop kan slaan, dat hij haar heeft bedrogen. Hij heeft daar oprecht spijt van…”

Meer DenD