Gordon en Samantha Steenwijk op zoek naar nieuw K3 trio

Gordon K3
Door: DitjesDatjes
27-05-2021

Gordon en Samantha Steenwijk maken deel uit van de jury in de zoektocht naar het nieuwe lid van de meidengroep K3. Ook de Vlaamse zangeressen Natalia Druyts en Ingeborg Sergeant zitten achter de jurydesk. Het programma wordt gepresenteerd door Tooske Ragas en haar Belgische collega Kurt Rogiers, maakte SBS6 donderdag bekend.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De kandidaten worden zowel op zang en performance beoordeeld. Samantha en Natalia horen alleen de stem en beoordelen ‘blind’. Gordon en Ingeborg zijn juist alleen aangewezen op hun ogen en horen de zang niet. Als alle vier de juryleden positief zijn over een deelnemer, dan mag die persoon door naar de publieksjury. Die bestaat uit 100 willekeurige Nederlanders en Vlamingen. De kandidaten die daar het beste presteren gaan door naar de studioshows.

Zoektocht

De huidige K3-leden Hanne en Marthe en Studio 100-baas Gert Verhulst krijgen ook een rol in de zoektocht. Wat die in zal houden wordt later bekendgemaakt. K2 zoekt K3 wordt komend najaar uitgezonden op SBS6.

Geen vrouw

Klaasje maakte in februari bekend te vertrekken bij K3. Meer dan 22.000 mensen hebben zich aangemeld om haar plek in te nemen. De nieuwkomer hoeft geen vrouw te zijn.

K3 werd in 1998 opgericht door de Vlaamse Karen, Kristel en Kathleen. In 2009 besloot Kathleen uit de groep te stappen. Zij werd vervangen door de Nederlandse Josje Huisman. In die samenstelling ging K3 door tot maart 2015. Daarna werden de Nederlandse Klaasje en Vlaamse Hanne en Marthe gevonden in het programma K3 zoekt K3, ook te zien bij SBS6.

BuzzE

Meer DenD