Gordon riskeert jarenlange gevangenisstraf

Gordon riskeert jarenlange gevangenisstraf
Door: Charlotte Wijnen
15-09-2021

Het is zo ver: Gordon vertrekt naar Dubai. Morgen haalt hij zijn visum op en gaat dan onderweg naar het grootste avontuur in zijn leven. Toch zet hij hiermee wel een hoop op het spel…

Tien jaar gevangenis

Gordon gaat morgen beginnen aan zijn nieuwe start. Zijn wilde jaren in Blaricum hebben er flink ingehakt. Hij heeft een heftige periode achter de rug en hij is herstellend van een drank- en cocaïneverslaving. Tijd om Nederland achter zich te laten en opnieuw te beginnen.

En dat wil hij in Dubai gaan doen. Een vreemde keuze, want alles wat Gordon leuk vindt in het leven is daar namelijk verboden. Alcohol hoef je daar niet te gaan drinken, want daarmee beland je zo in de gevangenis.

En dat niet alleen: in Dubai zijn homoseksuele handelingen verboden. Bij overtreding kun je zelfs tien jaar in de gevangenis belanden. Dat Gordon op mannen valt, kan dus voor grote problemen gaan zorgen.

Eerder bij een Belg gebeurd

Zo is er jaren geleden een 24-jarige Belg in Dubai veroordeeld. Zijn flatgenoot stierf op mysterieuze wijze. De flatgenoot zou met zijn laatste kracht gezegd hebben dat de Belg hem uit het raam zou hebben geduwd, zo meldde Nieuwsblad.

Opmerkelijk genoeg werd de Belg niet daarvoor vervolgd. Hij is nooit in verdenking gesteld voor het duwen van zijn flatgenoot. Wel hadden de agenten plotseling een andere aanklacht tegen hem: hij zou een homoseksuele relatie hebben gehad met het slachtoffer. Op het hebben van een homoseksuele relatie staat een gevangenisstraf tot wel tien jaar, dus sloten ze hem op. En dat terwijl zijn familie vertelde dat hij nooit een relatie had gehad met het slachtoffer.

Mocht Gordon ooit nog een homoseksuele relatie aan willen gaan, mag hij dus flink gaan oppassen in Dubai. De straffen zijn zeker niet mals en voor je het weet zit je achter de tralies…

Meer DenD