Grote corona ellende bij roeiers op Olympische Spelen

Door: Ditjes en Datjes
25-07-2021

De Olympische Spelen in Tokio is in volle gang maar er is wat rumoer rondom de Nederlandse roeiploeg. Oud Olympisch kampioen Jan Wiensese vertelde dat aan NPO Radio 1 afgelopen vrijdag. Er zouden een aantal positieve corona getest zijn.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

,,Er zitten in het roei team een paar die positief getest zijn”, onthult Jan Wienese, de enige Nederlandse roeier ooit die in de skiff een gouden medaille won op de Olympische Spelen van 1968 in Mexico-Stad. ,,En dat was dus bij de EK 2020 ook zo. Waren er ook twee van de acht”, aldus Wienese. ,,Je zegt dus ook nu dat er in Tokio ook roeiers besmet zijn?” vraagt de Radio 1 verslaggever. ,,Ja, ja ja ja.”

Anoniem gehouden

,,Het wordt anoniem gehouden. Maar ik weet ze wel”, gaat Jan verder. Radio 1 belt met Ragnar Niemeijer, de sportjournalist die wél ter plekke is. ,,Het is niet de eerste, de beste die zit zegt. Hij zit wel op een paar duizend kilometer afstand. Wat weet jij?” vraagt Radio1 verslaggever Tom van ’t Hek. ,,Ik weet van niks. Ik heb dit wel gehoord en ook navraag gedaan”, antwoordt Niemeijer. Hij heeft Jan Wienese gesproken om te vragen of hij nog steeds achter zijn verhaal en onthulling staat en dat doet hij. ,,Dat heb ik op schrift in een app van hem teruggekregen”, aldus de sportjournalist.

Uiteraard heeft Ragnar een belletje gepleegd aan technisch directeur van de roei Hessel Evertse om verhaal te halen. ,,Hij reageerde geërgerd en bozig aan de telefoon”, zegt Niemeijer. ,,Die herkende zich hier totáál niet in.” Het enige wat nu duidelijk is, is dat wel een aantal Nederlandse supporters positief zijn getest op COVID-19 en een Nederlandse inspanningsfysioloog. Over de roeiers is verder nog niets algemeen bekend.

Meer DenD