Grote namen uit dancewereld komen naar Amsterdam voor ADE

Door: DitjesDatjes
16-10-2019

Amsterdam is vanaf woensdag weer vijf dagen lang in de ban van het Amsterdam Dance Event (ADE). Tijdens de 24e editie van het wereldberoemde dancefestival gaan fans van elektronische muziek los op diverse nationale en internationale muzieknamen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De Nederlandse dj’s zijn zoals vanouds goed vertegenwoordigd. Zo treedt Armin van Buuren niet alleen op, hij geeft ook masterclasses en vertelt onder andere over zijn werk in en liefde voor China. Ook Neerlands trots Martin Garrix geeft weer shows in de Amsterdam RAI. Het wordt de vijfde keer dat de dj tijdens ADE een soloshow geeft in de beurshallen.

Verder viert festival Tomorrowland het vijftienjarig bestaan met twee shows in de Ziggo Dome. De show Our Story – 15 Years Tomorrowland vindt plaats op donderdag en vrijdag. Onder anderen dj Afrojack treedt op tijdens dit jubileum. Vrijdag vult het duo Sunnery James en Ryan Marciano voor het eerst AFAS Live, dit wordt hun grootste soloshow tot nu toe.

Populairste dj

Tijdens het grootste dance-event van ADE, het Amsterdam Music Festival (AMF) op zaterdag in de Johan Cruijff ArenA, maken naast Van Buuren onder andere de dj’s Don Diablo, Tiësto en David Guetta hun opwachting. Ook maakt het Britse magazine DJ Mag tijdens AMF de DJ Mag Top 100 bekend. De nummer 1 mag zich een jaar lang de populairste dj ter wereld noemen. De afgelopen drie jaar viel die eer ten dele aan Martin Garrix.

Het ADE staat niet alleen in het teken van dance. Ook andere muziekstromingen, zoals hiphop, krijgen aandacht. Dit jaar wordt voor de tiende keer ADE Beats georganiseerd, een conferentie waar nationale en internationale gasten uit de hiphopwereld samenkomen. Onder de sprekers bevinden zich onder anderen Nederlandse rappers als Frenna, Snelle en Josylvio.

ADE is de afgelopen jaren uitgegroeid tot het belangrijkste wereldwijde platform voor elektronische muziek. De organisatie verwacht deze editie meer dan 400.000 bezoekers. In totaal treden komen ruim 2500 artiesten en 600 sprekers.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD