GTST-fans kunnen zomercliffhanger niet aan

Door: Ditjes en Datjes
06-07-2019

Vrijdagavond eindigde het 29ste seizoen van Goede Tijden Slechte Tijden met de beroemde zomercliffhanger. De meningen van de fans zijn verdeeld is te merken op de Instagram-pagina van GTST. Sommigen houden het nu al niet meer van de spanning en anderen vinden het de slechtste cliffhanger ooit. Helaas voor het GTST-team is dit de slechtst bekeken cliffhanger aller tijden met 775.000 kijkers.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Onverwachte momenten

Een en al drama in Meerdijk. Er is namelijk niet één cliffhanger in de seizoensfinale maar meerdere cliffs met verschillende personages. “We doen al twee jaar iets groots en elke keer moet je daar weer overheen. Dat kan gewoon niet.” zegt Pia Blanco, hoofdschrijfster van de soap. ,,Je moet het weer klein maken. Dus in de verhalen op zoek gaan naar de onverwachte momenten. Dat is wat we dit jaar hebben gedaan” vertelt ze in het GTST magazine.

,,Overleeft Amir het ja of nee? Please zeg het” zegt een volger op Instagram. Sommige fans spatten bijna uit elkaar van spanning en kunnen niet wachten totdat het nieuwe GTST-seizoen weer begint. Tot tegenstelling van andere kijkers: ,,De slechtste cliffhanger van GTST. Zo jammer. Hopelijk verandert de verhaallijn van GTST. Want dit GTST begint op een tiener serie te lijken. Zo slecht. GTST was altijd leuk om naar te kijken. Maar dit jaar echt 3x niks.” aldus een andere fan.

Meningen van de cast

Televizier vraagt aan een aantal castleden wat zij van de cliffhanger vinden van dit jaar.

Janine (Caroline de Bruijn) antwoordt: ,,Dit jaar zijn er meerdere cliff-momenten in plaats van één grote stunt. Deze keer valt er niemand uit een vliegtuig of wordt bijna geplet op een autosloop, maar er gebeurt genoeg shockerends, zeker voor Janine!”

Linda (Babette van Veen) zegt: ,,Mijn rol is bescheiden hoor, dit jaar. Linda is betrokken in het verhaal van Janine, maar het is wel altijd een mooi moment om mee te beleven, inderdaad.”

Favorieten

De cliffhanger van dit jaar staat nog niet in het favorietenlijstje bij de acteurs en actrices. Dat Janine levend begraven wordt en nét op tijd gered wordt door dochter Nina wel. Of de letterlijke cliffhanger dat Bowien, gespeeld door Tanja Jess, werkelijk aan een cliff hangt springt er voor “Linda” wel uit.

Het dertigste seizoen zal op maandag 2 september weer van start gaan. Dit zal dan ook de langstlopende soapserie van Nederland zijn.

Meer DenD