Guido weer met Chef’Special op Pinkpop, 10 jaar na eerste keer

Door: DitjesDatjes
18-06-2022

Als Guido Joseph aan Pinkpop denkt, dat denkt hij nog altijd aan de eerste keer dat hij er met Chef’Special optrad. Dat is alweer tien jaar geleden, maar “een geweldige ervaring”, zegt de gitarist tegen het ANP. “Ik denk dat wij in die tijd ook zijn gegroeid als band en dat nu weer kunnen laten zien op Pinkpop.” De band treedt op zaterdag op tijdens het festival in Landgraaf.

“Ik herinner me nog dat we in de tent stonden, het was ons eerste nationale festivalseizoen”, blikt Joseph terug. “En die tent ontplofte echt helemaal.” Het was bijzonder om op te treden voor zo’n grote mensenmassa, meent Joseph. “En de bands die allemaal super energiek aan het spelen waren. Het is voor mij echt een inspiratiemoment geweest.”

In 2014 mocht de band voor het eerst op het hoofdpodium spelen bij Pinkpop. “De tent was te gek, maar main stage is toch anders.” Joseph keek vroeger altijd de live-uitzending van Pinkpop op televisie, “met de gitaar in de hand”, vertelt de muzikant. “Dan zie je het veld met die roze hoedjes, dat is toch een iconisch beeld van het terrein. Nou, als je main stage opkomt, dan is dat precies wat je ziet.”

Underdog

Het optreden van dit jaar voelt anders dan dat allereerste optreden op het festival, vertelt de gitarist en songwriter. “Toen waren we een relatief nieuwe band. Je bent een beetje de underdog, we wilden laten zien wie we zijn en ons presenteren. Nu hebben we onze sporen verdiend in het Nederlandse festivalland en zijn de verwachtingen zowel bij ons als het publiek hoger.” Maar, voegt Joseph toe, “op een goede manier”.

Ook wordt deze editie anders omdat het festival na twee jaar weer weer met publiek kan plaatsvinden, denkt Joseph. “Overal waar we spelen merk je dat mensen er naar hebben uitgekeken om weer naar festivals te gaan en muziek van dichtbij te beleven. Ik denk dat deze Pinkpop alleen maar een uitroepteken achter dat gevoel gaat geven.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD