Guus Meeuwis reageert op kritiek ‘crematorium’ huis

Crematorium Guus Meeuwis
Door: Eva Steins
26-11-2020

Guus Meeuwis maakte de tongen flink los met de verbouwing van zijn nieuwe huis. Hij gooide een landelijke villa plat en zette ervoor in de plaats een soort betonnen blokkendoos op. Op Twitter ging het los: mensen noemden Guus z’n nieuwe woning ‘het crematorium’ en begrepen niet wat hem bezielde.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Zodra de voor- en na foto van de woning van Guus online kwam te staan, barstte het los van de reacties. Men sprak van schande: waarom zou Guus een prachtige historische woning inruilen voor een betonnen blokkendoos?

Zo zag het huis er eerst uit:

Oordelen

Guus ziet de humor er wel van in. Als het bij Radio 538 gaat over zijn nieuwe stulpje grapt hij: ,,We zijn nog nieuwe ramen aan het tekenen”. Guus stelt dat er niet te snel geoordeeld moet worden. ,,Het is als een liedje: je kunt het pas goed beoordelen als het helemaal af is.”

De zanger kocht het huis in juni 2018 voor 1,1 miljoen euro. Zelf is hij gek op het ontwerp.

,,Het is een heel modern strak huis. De achterkant ligt op het zuiden en is helemaal open. Ik vind het een schitterend ontwerp van een zeer gerenommeerde architect, ook uit Tilburg”, stelt de zanger.

Renovatie

Velen vroegen zich af waarom Guus het huis niet renoveerde, maar tegen de vlakte gooide.

,,Het huis was eigenlijk niet meer te renoveren. Niet naar de wensen van de moderne tijd. De vooruitgang houden we niet tegen”, legt de zanger uit. Er zijn nog geen klachten binnengekomen vanuit de buurt. ,,Ik hoor alleen maar positieve reacties.”

 ,,Maar pas als we er eenmaal wonen, dan zie je echt hoe gaat het gaat worden. Wij verheugen ons erop.” Guus vindt de reacties op de ‘graftombe’ een beetje overdreven. ,,De wereld staat in brand, en schijnbaar is dit dan ook een dagje nieuws.” 

Meer DenD