Hadewych wil gezin naastenliefde bijbrengen

Door: DitjesDatjes
22-11-2017

AMSTERDAM – Hadewych Minis hoopt dat haar eigen kinderen iets opsteken van de Nacht van de Vervanging, waarvoor ze woensdagnacht een vluchteling in huis neemt.

De actrice heeft voor het initiatief van ASKV/Steunpunt Vluchtelingen een Eritrese vrouw en haar zesjarige dochter over de vloer. Voor Hadewych een uitgelezen kans om haar kinderen iets bij te brengen over naastenliefde. “Ik vind het heel belangrijk om mijn kinderen hierbij te betrekken, zodat ze zien hoe het ook kan”, legt ze uit. “Ik wil dat ze zien hoe belangrijk het is om er voor elkaar te zijn.”

Hadewych verwacht ook dat de bijzondere logés de horizon van haar driejarige dochtertje en zoontje van bijna zes verbreden. De Nederlandse welvaart is namelijk niet overal even vanzelfsprekend, “want we hebben het hier gewoon ongelooflijk goed met elkaar.”

Politiek

Voorafgaand aan de Nacht van de Vervanging organiseert ASKV/Steunpunt Vluchtelingen discussies over het Nederlandse asielbeleid en de zogeheten bed-bad-broodregeling. Hadewych houdt zich voorlopig verre van politieke discussies. “Ik weet ook niet wat het beste voor Nederland is”, laat ze weten.“Ik ben mij er terdege van bewust dat ik de wereld niet kan veranderen door één nacht iemand in huis te nemen.”

Naast Hadewych stellen ook tv-presentator Joost Prinsen en de schrijvers Lydia Rood en Saskia Goldschmidt hun huis open voor een vluchteling zonder verblijfsvergunning. Zij zijn zo de symbolische ‘vervangers’ van vluchtelingenorganisaties als ASKV/Steunpunt.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD