Harry moest nazikostuum dragen van William en Kate

Harry MOEST nazi kostuum dragen van William en Kate
Door: Charlotte Wijnen
05-01-2023

Prins Harry werd in 2005 op een privéfeest gefotografeerd in een uniform, compleet met rode armband met hakenkruis. De beelden zorgden voor flinke ophef en Harry bood zijn excuses aan. Nu blijkt het verhaal anders in elkaar te steken: Harry beweert in zijn boek ‘Spare’ dat hij het kostuum moest dragen van William en Kate!

Harry was 20 jaar oud toen de krant The Sun een foto op de voorpagina publiceerde van hem verkleed als een nazi-soldaat met een rode armband versierd met een groot hakenkruis. De foto werd genomen op een verkleedfeestje met als thema ‘Native and Colonial’, waar William ook te gast was en gekleed was in een zelfgemaakte leeuwenkostuum.

Schaamte

De beelden van Harry in een nazikostuum zorgden voor flinke ophef en hij bood al snel zijn excuses aan. In het eerste deel van de Netflixdocumentaire kwam het schandaal weer aan het licht. ,,Ik schaamde me achteraf enorm”, vertelde Harry. ,,Ik wilde het heel graag rechtzetten.”

‘William en Kate kozen voor nazikostuum’

Maar nu legt Harry een deel van de schuld voor zijn naziuniform-schandaal bij zijn broer William en zijn schoonzus Kate. In een deel van het boek, dat in handen is van Page Six, schrijft Harry over het kiezen van de outfit, waarbij hij onthult dat hij twijfelde tussen twee kostuums: een pilotenuniform of een naziuniform. ,,Ik heb Willy en Kate gebeld, gevraagd wat ze ervan vonden. Naziuniform zeiden ze”, schrijft Harry. Hij ging naar huis om het kostuum aan William en Kate te laten zien. Beiden moesten huilen van het lachen. ,,Ze huilden allebei. Erger dan Willy’s turnpakje! Veel belachelijker! Wat ook weer de bedoeling was.”

‘Held’

De ophef die daarna ontstond, zorgde ervoor dat Harry en William in de daaropvolgende jaren amper met elkaar spraken. Harry had er een hekel aan dat zijn broer altijd de ‘held’ was, terwijl hij een grote rol had gespeeld in het kiezen van de outfit.

Meer DenD