Hartverwarmend: Hardwerkend koppel wint jackpot

Winnaars loterij
Door: DitjesenDatjes
26-11-2019

Een aannemer en zijn vrouw, die in een winkel werkte, hebben het enorme bedrag van 105 miljoen Britse ponden gewonnen. Omgerekend is dat 122 miljoen euro. De twee blijven bescheiden, want het enige wat ze willen is een huis waar genoeg slaapkamers zijn zodat hun drie kinderen allemaal een eigen kamer krijgen.

Hartaanval

De 42-jarige Steve Thomson en zijn vrouw Lenka (41), die oorspronkelijk uit Slowakije komt, wisten niet wat hen overkwam toen ze erachter kwamen het enorme bedrag te hebben gewonnen. ,,Ik kreeg bijna een hartaanval”, zegt Steve tegen The Sun. Al 25 jaar koopt hij loten, maar nooit had hij verwacht zo’n bedrag te winnen.

Wensen

De drie kinderen van het stel zijn ook dolblij met het gewonnen bedrag. Alle drie hebben ze verschillende wensen. De een heel klein terwijl de ander liever wat meer geld uitgeeft. Zo heeft de tienjarige zoon van Steve en Lenka volgens Steve een Tesla gevraagd. ,,Geen schijn van kans”, was zijn antwoord. Hun oudste zoon was bescheidener en vroeg alleen om een eigen slaapkamer. ,,Onze dochter, die acht jaar oud is, heeft haar zinnen gezet op een roze iPhone.”
Zelf zijn Steve en Lenka het eens met hun oudste zoon. Momenteel wonen ze in een kleine woning, maar binnenkort laten ze hun eigen huis bouwen die een stuk groter is zodat alle kinderen een eigen slaapkamer krijgen.

Het stel denkt niet alleen aan zichzelf. ,,Het is zoveel geld, dus ik ga vrijgevig zijn”, zegt Steve. ,,Ik woon in een klein dorp. Het is een fijn dorp en ik wil het dorp niet zomaar achterlaten dus ik ga voor inwoners doen wat ik kan. Maar we moeten wel verstandig vrijgevig blijven.”

Wie denkt dat het koppel al hun werk uit handen heeft laten vallen na het goede nieuws heeft ongelijk. Steve heeft zelfs nog een paar klussen afgerond. ,,Als ik over de schrik heen ben blijf ik een beetje werken. Ik ben niet het type om stil te zitten. Mijn zakenpartner weet dat ik er ben als hij hulp nodig heeft.”

Meer DenD