Harvey Weinstein ‘wordt gek van opsluiting’

Harvey Weinstein
Door: Lies Jansen
01-03-2020

De woordvoerder van Harvey Weinstein vertelt over de opsluiting van Weinstein. De veroordeelde producent werd schuldig bevonden wegens seksueel wangedrag. Nu verblijft hij tijdelijk in een vleugel voor gedetineerden in een ziekenhuis in New York. Waar hij langzaam ‘gek’ wordt.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Hoewel Weinstein zichzelf eerst nog pionier voor vrouwen noemde, lijkt hij nu niet meer van de beschuldigingen af te komen. Na een hele hoop beschuldigingen aan zijn adres, kwam de wereldwijde #MeToo-beweging op gang.

‘Hij zit er diep in’

Afgelopen maandag na zijn hoorzitting kreeg Weinstein last van pijn op zijn borst en hartkloppingen. Alle beschuldigingen beangstigen Weinstein, geeft zijn woordvoerder aan. ,,Ik denk dat hij melancholisch is. Hij zit momenteel heel erg diep.”

In een kale kamer met roestvrijstalen toilet zonder bril, brengt de miljardair nu zijn dagen door. Hij wordt constant bewaakt door agenten en mag maar een beperkt aantal telefoontjes plegen: ,, ,,Hij is niet graag alleen. (…) Wanneer er niemand is, dan staart hij gewoon naar de muur.”

Weinstein krijgt op 11 maart te horen wat zijn straf zal zijn.

Meer DenD