Hazes liet een jaar niets van zich horen na ongeluk Koos Alberts

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Dertig jaar geleden raakte Koos Alberts zwaargewond bij een ernstig auto-ongeluk. Vriend en zanger André Hazes voelde zich zo schuldig, dat hij een jaar niets van zich liet horen.

Slaap

Op 30 oktober 1987 verving Koos Alberts een optreden van André Hazes. Op de terugweg, slechts een paar meter van zijn huis, viel hij achter het stuur in slaap. Met zijn auto knalde hij tegen een boom waardoor hij verlamd raakte. Aan Story vertelt Alberts dat André Hazes zich ontzettend schuldig voelde over het ongeluk.

Volgens Alberts was dat schuldgevoel niet terecht: “Ik heb nooit gedacht: wat als ik dat optreden van André niet had overgenomen? Want misschien was het dan wel een andere keer gebeurd.” In eerste instantie wilde Hazes wel langs komen in het ziekenhuis, vlak nadat het ongeluk was gebeurd. Toen mocht er echter nog niemand bij Alberts komen en is hij weer vertrokken. “Daarna heb ik zeker een jaar niks meer van hem gehoord”, vertelt Alberts.

Hyperventileren

De eerste keer dat de twee elkaar weer zagen was bij een voetbalwedstrijd waar ze toevallig allebei voor waren uitgenodigd: “Ik zag hem in de gang zitten, maar hij draaide zijn hoofd weg. Hij durfde me niet aan te kijken. Een van de voetballers zei later tegen me dat André aan het hyperventileren was. Ik heb André nooit iets kwalijk genomen. Hij kon er niets aan doen dat ik die avond achter het stuur in slaap viel. Maar kennelijk had hij er meer moeite mee dan ik.”

Op dit moment gaat het goed met de 70-jarige Alberts. Hoewel hij door het ongeluk nog maar één functionerende stemband heeft, treedt hij soms nog op.

Tags

ANDRÉ HAZESBOOMDWARSLEASIEKOOS ALBERTSONGELUKOPTREDENSCHULDIG

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck