Heeft aangeklaagde R. Kelly na gisteren nog iets in Amsterdam te zoeken?

R. Kelly
Door: DitjesDatjes
23-02-2019

Of wereldster R. Kelly op 20 april aanstaande inderdaad voet op Amsterdamse bodem zet om een concert te geven lijkt verder weg dan ooit nadat de 52-jarige zanger zichzelf gisteren heeft aangegeven bij de politie.

,,Ik heb de wereld geinjecteerd met mijn muziek”, zo zei de zanger over zijn successen. Ondertussen wordt Kelly ervan verdacht sex te hebben gehad met minderjarige meisjes. Zijn ‘slachtoffers’ verklaren dat ze door hem mentaal en fysiek zijn mishandeld. Al vanaf 1994 toen hij voor korte tijd getrouwd was met het 15-jarige meisje Aaliya zijn er geruchten dat Kelly de wet overtreed.

Chicago

Toen Kelly gisteren onderweg was naar het politiebureau in Chicago, gekleed in een blauw ski-jack, was er helemaal niets over van de stoere praat van de r&b-ster. Zijn advocaat Steve Greenberg zei dat er grote publieke druk is ontstaan, maar dat zijn client onschuldig is. ,,Ik denk dat alle vrouwen liegen”, aldus de advocaat.

Als de tien aanklachten echter worden bewezen, de zaak komt 8 maart in eerste aanleg voor de rechter, dan loopt Kelly het risico dat hij per aanklacht 7 jaar de cel ingaat.

In 2002 werd Kelly nog verdacht in een zaak van kinderpornografie, maar die strafklacht werd jaren later in 2008 afgeblazen door Justitie. BuzzFeed publiceerde vorig jaar nog een verhaal dat Kelly een groep vrouwen tegen hun wil vasthield. Hij zou met minderjarigen het bed delen en zelfs een sekssekte runnen met gehersenspoelde vrouwen.

Misbruik

In de docu ‘Surviving R. Kelly’, die in januari jl verscheen, vertellen vrouwen over het sexueel misbruik.

Onmiskenbaar heeft Kelly een grote schare fans. Zijn songs zijn vaak sex-getint, zoals het lange nummer Sex Me, soetsappig, wie kent niet een van zijn grootste hits I Believe I Can Fly of bijvoorbeeld Step in The Name of Love. You are not Alone, ook een bekende song, bleek niet van de hand van Kelly maar van Belgische componisten.

Robert Sylverster Kelly (dat is zijn echte naam) kwam uit de goot, werd een wereldster en hij zegt ook God gevonden te hebben. Of het concert in Amsterdam doorgaat, is niet bekend. Hoewel Kelly ook in Amerika door sommige radiostations wordt geboycot mochten talloze protesten tegen het optreden van Kelly tot dusver niet baten.

 

Meer DenD