Heftig interview met ernstig zieke Linda Hakeboom: ‘Niet bang voor de dood’

Linda Hakeboom
Door: Eva Steins
15-09-2020

Presentatrice en documentairemaakster Linda Hakeboom werd een aantal weken geleden gediagnosticeerd met borstkanker. In een openhartig interview vertelt zij over haar ziekte, hoe het met haar gaat en of ze bang is voor de dood.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Borstkanker

Via haar Instagram maakte Linda Hakeboom (35) bekend dat er borstkanker bij haar is geconstateerd. Zij koos er bewust voor om dit te delen met haar volgers: ,,Dan maak je best wel iets kwetsbaars openbaar, toch vond ik het belangrijk om te delen.” In de Linda vertelt zij openhartig over haar ziekte en de reacties die zij krijgt:

,,De hoeveelheid reacties die ik daarop kreeg was bizar. Sommige mensen zeiden: ‘Wat dapper dat je daar zo open over bent’ en toen dacht ik: wat verdrietig eigenlijk dat er blijkbaar een taboe op rust. Maar uiteindelijk denk ik: als ik ook maar één iemand heb aangezet om eerder naar de huisarts te gaan als ze iets geks in haar borst voelt, en ze is er op tijd bij, dan ben ik al heel blij.”

Interview

Zij wordt geïnterviewd door acteur Nasrdin Dchar (41). Hij stelt haar meteen de allermoeilijkste vraag: ben je bang voor de dood? Linda antwoordt goudeerlijk op deze lastige vraag:

,,Nou, daar ging ik natuurlijk ook ineens veel over nadenken. Maar mijn conclusie was ‘nee’. Ik voelde echt: als dit het was voor mij, dan heb ik echt een mooi leven gehad, heel veel meegemaakt, de verhalen verteld die ik wilde vertellen en als hier de eindstreep is, dan is dat hoe het moet zijn.”

LEES OOK:

Verdrietig nieuws van artsen voor Linda Hakeboom

Meer DenD