Henny over moeder (91): ‘De rollen zijn omgedraaid’

Door: Tanja Brouwer
06-08-2020

Bijna dagelijks komt Henny Huisman bij zijn 91-jarige moeder Bep over de vloer. Dan brengt hij het avondeten dat zijn vrouw Lia voor haar schoonmoeder heeft klaargemaakt mee en bespreken ze samen de dag. Mister Soundmixshow vertelt aan weekblad Privé hoe dankbaar hij is dat hij zijn moeder nog kan zien. 

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Wachtlijst voor verzorgingshuis


Bep staat al een tijdje ingeschreven bij een verzorgingshuis waar ze wil wonen, want doordat ze lichamelijk niet meer in staat is zelf te lopen wordt het steeds moeilijk om alleen te wonen. ,,Er is een wachtlijst dus je bent niet zomaar aan de beurt. Achteraf misschien ook wel fijn met de coronacrisis, dat ze nu nog op haar eigen flatje woont”, vertelt Henny. ,,Nu kan ik haar samen met Lia nog opzoeken, anders hadden we haar maandenlang niet gezien met misschien wel alle gevolgen van dien.”

‘Leven is omgedraaid’

Hoewel Bep nog geestelijk bijzonder scherp is voor haar leeftijd, is ze lichamelijk volgens Henny wel aan het aftakelen. ,,Ze heeft zo’n 25 keer in het ziekenhuis gelegen de afgelopen jaren. Ze kan slecht lopen, dus ze valt nog wel eens. De artsen in het ziekenhuis noemen haar al de bionische oma. Bijna alles aan haar is van kunststof.” De band tussen Henny en zijn moeder sterk, maar wel anders dan vroeger. ,,Je merkt dat het leven omdraait op een bepaalde leeftijd”, zegt hij. ,,Was het eerst je moeder die voor jou zorgt, nu sta ik voor haar klaar.” 

Meer DenD