Het 2020 van de oranjes: een terugblik

Door: Ditjes en Datjes
08-12-2020

Het was een onstuimig jaar voor ons koningshuis. In deze Oranje Boven zetten we de hoogte- en dieptepunten van het Koninklijk paar in 2020 op een rij. Net zoals ieder ander werden ook zij getroffen door de beperkingen van de corona-crisis. Daarmee kregen zij te maken toen ze onder druk van het publiek hun vakantie afbraken. Een overzicht van het afgelopen jaar.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Jetset-koning Rama X onder de loep

Ook duiken we in de problemen van het Thaise vorstenhuis waar het excentrieke gedrag van Koning Vajiralongkorn tot grote onrust leidt. Vergeleken daarbij is onze monarchie een baken van rust en stabiliteit.

De tiara’s van onze Koningin

Veel aandacht deze keer voor de fonkelende diademen en tiara’s die onze geliefde koningin Máxima draagt. Onze Josine Droogendijk laat haar licht schijnen over de geschiedenis en herkomst van deze prachtige juwelen die prijken op het hoofd van Máxima.

Eindelijk erkenning voor prinses Delphine

Ze heeft er lang op moeten wachten, maar nu eindelijk is het officieel: Delphine Boël mag zich prinses noemen. Met deze doorbraak komt voor haar een einde aan een jarenlange strijd die ze voerde om te worden erkend als officiële dochter van het Belgische koningshuis.

En meer:

Verder aandacht voor de Spaanse kroonprinses Leonor en een portret van prins Constantijn. Ook hebben we weer de strip Willem & Max en is er de column van Jeroen Snel, die de aandacht vestigt op de turbulente gebeurtenissen in het leven van de Britse koningin Elizabeth.

Meer DenD