Het jaar van Alexia

2021 het jaar van Alexia
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Voor prinses Alexia was het een jaar vol grote veranderingen. Na de zomervakantie maakte Alexia de overstap van haar middelbare school in Nederland naar het UWC Atlantic College in Wales. En hoewel ze ver van Nederland vandaan was, heeft ze een hoop aandacht getrokken. DenD blikt terug op het jaar van Alexia.

Alexia treedt met haar vertrek naar het Atlantic College in de voetsporen van haar vader, koning Willem-Alexander, die vroeger ook op de school heeft gezeten. In Nederland zat ze op het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag, en de laatste twee jaar van haar middelbareschooltijd rondt ze af in Wales. Hier wordt ze in de puntjes voorbereid op een studie aan de universiteit.

Prinses Leonor

Alexia is niet de enige prinses die naar Wales vertrok. Kroonprinses Leonor van Spanje maakt ook haar middelbare school af op het Atlantic College. Al vrij snel leek het erop dat de twee prinsessen het goed met elkaar kunnen vinden, iets waar koningin Letizia, de moeder van Leonor, minder blij mee was.

Portugese media meldden dat Letizia prinses Alexia ‘verwend’ vindt. Zo heeft Alexia een Instagram-account en houdt ervan om TikTok filmpjes te maken. Een gevaar voor Leonor, die een groot voorbeeld is van verantwoordelijkheid.

Grote ophef rond foto Alexia

Maar dat Alexia een beetje ‘rebels’ kan zijn, hebben we dan ook wel gemerkt dit jaar. Zo verscheen er op social media een foto van Alexia en haar vriendinnen. Vol in de make-up en schaars gekleed poseerden ze voordat ze naar een ‘feestje’ vertrokken. DenD deelde de foto. Er ontstond een grote ophef, maar eigenlijk deed de prinses mee aan een activiteit op school.

Studenten voerden die week actie om de LGBT-gemeenschap meer zichtbaar te maken. Het feest waar Alexia naartoe ging was daar onderdeel van. Maar schoolactiviteit of niet, Nederland gunt Alexia een wilde tijd.

DenD plaatste een poll met de vraag: ‘Dient Alexia zich te gedragen als een prinses?’ en lezers waren het vrijwel met elkaar eens. Uiteindelijk werd er 35.846 keer gestemd, waarvan 30.382 lezers van mening waren dat Alexia lekker uit haar dak moet gaan.

Klimaatprotest

Maar het ‘feestje’ was niet de enige activiteit op school waarmee Alexia de aandacht van de media trok. Vorige maand gingen de studenten van het Atlantic College de straat op om op te komen voor het klimaat. De school plaatste een video van het protest op het openbare Instagram account. Daarin was te zien dat de studenten borden vasthouden met daarop teksten als ‘actie voeren voor klimaatrechtvaardigheid’. En ook Alexia liep mee met het protest.

Mode

Maar afgezien van het feit dat Alexia soms wat ‘rebels’ kan overkomen, is ze een groot liefhebber van mode. En de stijlvolle prinses draagt echt niet alleen kleding van hele dure merken. Voor de feestdagen is Alexia weer even thuis en de hereniging werd uiteraard direct vastgelegd. De outfit van Alexia viel hierbij direct op. Ze schitterde in een prachtige jas, maar die bleek ze gewoon gehopt te hebben bij de H&M!

Maar wanneer Alexia wel een koninklijke outfit aan heeft, wordt dat direct opgemerkt door andere prinsessen. Zo verscheen Eléonore, de prinses van België, deze week in precies dezelfde jurk waar Alexia al eerder in is verschenen.

Terug naar Wales

Na de feestdagen zal Alexia weer terugkeren naar Wales om daar de rest van haar schooltijd af te maken. Hopelijk gaat ze daar net zo’n leuke tijd tegemoet als afgelopen maanden.

Tags

JAAROVERZICHTMAXIMAPRINSES ALEXIAPRINSES ALEXIAWALESWILLEM-ALEXANDER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck