Het jaar van de Meilandjes

2021 het jaar van de Meilandjes
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Voor de familie Meiland was 2021 het jaar van ups en downs. Hoewel hun programma Chateau Meiland nog altijd een groot succes is, kregen ze ook te maken met veel tegenslagen. Verhuizingen, kritiek en een boycot: DenD blikt terug op het jaar van de Meilandjes.

Boerderij Hengelo verlaten

Het jaar 2021 begon voor de Meilandjes niet goed. Nadat ze in de zomer ervoor weer terug naar Nederland verhuisden, moesten ze begin dit jaar hun woning in Hengelo alweer verlaten. Het ging om een boerderij die ze indeelden als drie losse woningen, iets wat volgens de gemeente helemaal niet mocht.

Voor Maxime kwam het niet slecht uit, want die wilde graag met Leroy samenwonen. Samen kochten ze een luxe-twee-onder-een-kapwoning in Noordwijk. Ook Martien en Erica gingen weer terug naar Noordwijk, waar ze altijd hebben gewoond voordat ze naar Frankrijk verhuisden.

Geboorte Vivé

Chateau Meiland bleef ondertussen een groot succes en met al die verhuizingen was er genoeg voer om afleveringen te blijven maken. Maxime, die zwanger bleek te zijn van Leroy, was druk in het huis om een babykamer voor elkaar te maken.

Eén van de hoogtepunten van dit jaar was dan ook dat Vivé, het dochtertje van Maxime en Leroy, geboren werd. Hoewel Maxime geen camera’s bij haar bevalling wilde, werd er die dag wel buiten de muren van het ziekenhuis gefilmd.

Hoop tegenslagen

Maar daarnaast heeft de familie te maken gehad met een hoop tegenslagen dit jaar. Martien en Erica besloten wéér te gaan verhuizen en hebben onlangs een nieuw huis gekocht, waar ze overigens een kwart miljoen voor hebben overboden. En ook Maxime vond haar luxe woning alweer te klein en besloot samen met Leroy een miljoenenvilla op de kop te tikken. En hoewel haar woning al snel weer verkocht werd, blijkt dat bij de woning van Martien en Erica een ander verhaal te zijn. Die is namelijk nog altijd niet verkocht.

En dan is er nog het chateau in Frankrijk, dat helemaal onverkoopbaar lijkt. Onlangs hebben de Meilandjes opnieuw de vraagprijs verlaagd, wat betekent dat ze in totaal al een half miljoen in prijs zijn gedaald. De lasten stapelen zich steeds meer op en de grote vraag is of de familie alles wel kan blijven betalen.

Boycot door Erica

Gelukkig heeft Martien dit jaar een biografie uitgebracht. Dat was zo’n groot succes, dat de familie weer wat geld in het laatje kreeg. Daarnaast hebben ze natuurlijk nog altijd hun contract bij Talpa en onlangs heeft Erica ook een biografie uitgebracht. Maar dat laatste zorgde misschien wel voor de grootste tegenslag van het jaar.

Door de anti-islam uitspraken die Erica heeft gedaan in haar boek, heeft de familie een stormvloed aan negatieve reacties gekregen. Daarbij konden ze ook vaarwel zeggen tegen een hoop samenwerkingen. Nadat kaartenbedrijf Hallmark de kaarten van de familie Meiland uit hun assortiment haalde, besloten meer bedrijven te stoppen met de samenwerking met de familie.

Van hoge pieken naar diepe dalen: net als voorgaande jaren heeft de familie dit jaar weer veel meegemaakt. Laten we voor de Meilandjes hopen dat 2022 het jaar wordt zonder boycots en dat het blijft bij maar één verhuizing…

Tags

CHATEAU MEILANDERICA MEILANDFAMILIE MEILANDLEROY MOLKENBOERMARTIEN MEILANDMAXIME EN LEROYMEILANDMEILANDJESMONTANA MEILAND

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck