Het laatste interview van Marc de Hond

Marc de Hond
Door: Lies Jansen
13-06-2020

Voor zijn overlijden gaf Marc de Hond een laatste interview aan De Volkskrant. Hij sprak met journaliste Antoinette Scheuldermann, die aan RTL Boulevard bekende: dit was mijn moeilijkste interview ooit!

‘Het moeilijkste interview wat ik ooit heb gedaan’

,,Het is het moeilijkste interview wat ik heb gedaan”, vertelt journaliste Antoinette Scheuldermann aan RTL Boulevard. Marc was er slechter aan toe dan zij had verwacht. Toen ze binnenkwam, lag hij op bed. Het moment dat de driejarige dochter van Marc tijdens het interview binnenliep, greep de journaliste heel erg aan. Hoewel Marc eerst de grapjes maakte ‘zoals hij altijd deed’, ebde dit na 2,5 uur door de vermoeidheid een beetje weg. 

Het verhaal van Marc: ‘Het leven is vrij oneerlijk’

Marc de Hond overleed op 42-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Aan De Volkskrant vertelde hij: ,,Ik vind het allemaal vrij oneerlijk, maar het leven ís nou eenmaal oneerlijk.” Marc vindt niet dat de ziekte heeft gewonnen. ,,Van kanker kun je niet verliezen. Net zo min als dat je van kanker kunt winnen. Je hebt geluk of je hebt pech. Trouwens: als je er goed over nadenkt: als jij dood bent, is je kanker ook dood, dus kun je hoogstens spreken van een gelijkspel.”

Meer DenD