HIER verheugen presentatoren Songfestival zich het meest op

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lies Jansen

Over een week is het zover. Dan vindt de 65eeditie van het Eurovisiesongfestival plaats in Rotterdam. De voorbereidingen voor het festijn zijn dan ook in volle gang. Presentatoren Jan Smit en Chantal Janzen vertellen waar ze zich het meest op verheugen.

Douze points

Jan Smit vertelt aan ANP zich enorm te verheugen op de puntentelling. ,,Het is heel cliché, maar ik verheug me daar het meest op. Dat is waar het songfestival om draait: wie gaat er winnen?”, aldus Jan aan ANP. Dit leuke moment is tevens ook extreem spannend. ,,Dat is ook een spannend moment voor ons. Al bij een droge repetitie in een NOS-gebouw werd het spannend, laat staan hoe dat straks gaat.”

‘Glitters en boa’s’

Ook voor Chantal Janzen is de puntentelling iets om naar uit te kijken. Tijdens de gesprekken met de puntenuitdelers is namelijk ruimte om te improviseren. Iets wat Chantal ‘heerlijk’ vindt. ,,Dan komt daar straks een über-enthousiast persoon aan met glitters en boa’s en daar mag ik dan even mee kletsen. Dat kan je niet voorbereiden, dus daar hoef je ook niets voor te doen.”

Zenuwen voor techniek

Jan is vooral zenuwachtig voor het technische aspect. ,,Zal de verbinding wel overeind blijven met alle landen? Je moet toch 39 keer schakelen”, legt Jan uit over zijn zenuwen.

Tags

CHANTALCHANTAL JANZENEUROVISIEEUROVISIE SONG FESTIVALEUROVISIE SONGFESTIVALEUROVISIESONGFESTIVALEUROVISIESONGFESTIVAL 2021EUROVISIONJANJAN SMIT

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck