Hierom maakt Lisa Loeb indruk bij De Slimste Mens

Lisa Loeb
Door: Charlotte Wijnen
04-08-2021

De Slimste Mens nam gisterenavond een onverwachte wending: twee kandidaten leken elkaar wel erg goed te kennen. Ex-geliefden sportverslaggever Milan van Dongen en cabaretier Lisa Loeb streden tegen elkaar in het programma. Maar dat is niet de enige reden waarom Lisa indruk maakt op de kijkers.

‘Daar begint het al’

De twee waren totaal verrast door elkaars aanwezigheid. Tien jaar geleden hadden Lisa en Milan een relatie. Over de duur van de relatie kregen ze meteen een kleine discussie. Caroline van der Plas zat ongemakkelijk tussen het stel in. ,,Oh jee, daar begint het al”, lachte ze.

Milan verloor uiteindelijk van Caroline, waardoor hij eruit lag. Bij het afscheid voorspelde hij nog wie er ging winnen: ,,Lisa natuurlijk.” De cabaretier is al vier rondes in het spel.

Zware depressie

De slimme Lisa doet het dus goed in het programma. En dat terwijl ze drie jaar geleden ‘helemaal niets meer kon’. Ze was bezig met het maken van een voorstelling en er stond een tournee van tachtig optredens gepland met een première in een uitverkochte Kleine Komedie. Maar plotseling stortte ze in: als het haar lukte om haar tanden te poetsen, was het al een goede dag.

Haar moeder regelde dat ze terecht kon bij een psychiater. ,,Hij ontdekte dat Lisa een zware depressie en een angststoornis had. Ze kreeg antidepressiva voorgeschreven, ik heb haar ervan moeten overtuigen om te ze te gaan slikken”, aldus haar moeder in Het Parool.

De cabaretier is er weer bovenop gekomen. Van ‘helemaal niets meer kunnen’, naar al vier rondes strijden in het programma: Lisa maakt een enorme indruk. Wel 1,5 miljoen kijkers zagen gisterenavond hoe ze beide tegenspelers versloeg.

Meer DenD