Hierom verdween Dan Karaty twee jaar lang

Door: Charlotte Wijnen
15-09-2021

Het is twee jaar geleden dat Dan Karaty plotseling van de televisie verdween. Er gingen enge verhalen rond over hem en zijn gezondheid en het was nog maar de vraag of we hem ooit nog op de Nederlandse televisie zouden zien. Voor het eerst doet hij zijn verhaal over wat hem is overkomen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De 44-jarige Karaty, die in Nederland vooral bekend is van de RTL-dansprogramma’s als So You Think You Can Dance en Dancing With The Stars, was de afgelopen twee jaar niet op tv te zien.

Na de finale van Dancing With The Stars in 2019 kampte hij met meerdere medische problemen, waardoor hij bij Holland’s Got Talent vervangen moest worden. Van het ene moment op het andere verdween hij volledig uit beeld en gingen er vanuit New York de meest zorgwekkende verhalen over hem rond.

‘Artsen stonden voor een raadsel’

In De Telegraaf zegt de voormalig danser en choreograaf lang tegen het moment te hebben aangehikt waarop hij zijn verhaal durfde te doen, maar is er nu klaar voor. ,,De eerste klap kwam met een onbekende infectie die ik opliep in mijn oog. Ik werd op een ochtend wakker en kon ineens niets meer zien. Artsen stonden voor een raadsel. Nog steeds eigenlijk”, vertelt hij openhartig.

De pandemie die daarop volgde, gaf het laatste aanzetje. Hij werd daardoor gedwongen om zijn leven eens goed onder de loep te nemen, zeg hij. ,,Het heeft me uiteindelijk doen beseffen dat ik niet goed bezig was. Al jarenlang niet. Ik werd depressief, belandde in een heel donkere periode en bevond me op een donkere plek.”

Dan Karaty maakt tv-comeback

Inmiddels heeft Karaty de balans weer gevonden. De New Yorker komt naar eigen zeggen begin volgend jaar terug naar ons land voor tv-opnamen. ,,In januari mag ik eindelijk weer naar Amsterdam voor een nieuw programma van mijn hand dat op de buis komt. Nog een paar maanden, dan zal ik blij zijn voor het eerst weer over de gracht te lopen!” Om welk programma het gaat, is vooralsnog niet bekend.

Eind van het jaar is Karaty ook te zien in de bioscoopfilm Soof 3. De opnames voor die film vonden al plaats voor de wereldwijde corona-uitbraak.

BuzzE

Meer DenD