Hilarische ruzie tussen ex-burgemeester Gerd Leers en suikeroom die standbeeld wilde

Gerd Leers heeft ruzie met suikeroom
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

De verhoudingen tussen bekende Limburgse zakenman Leo van der Kant en CDA’er Gerd Leers, de ex-burgemeester van Maastricht, zijn goed verziekt. Ruim tien jaar geleden wilde de oprichter van het bekende sprekersbureau Assemblee uit Limburg nog een bronzen standbeeld oprichten in Maastricht voor zijn vriend.

Van der Kant claimt dat hij nog een bedrag van €25.000 euro aan etentjes, hotelovernachtingen en een behandeling bij een haarinstituut van Leers te goed heeft. Hij stapte naar de rechter, maar die gaf hem op alle fronten ongelijk.

Dat meldt De Limburger.

Inzet

Het conflict zou zijn ontstaan toen Leers als commissaris van het sprekersbureau onvoldoende omzet opleverde omdat Leers zich volgens de genereuze zakenman beperkt inzette, zo schrijft de Limburgse krant.

Society_journaal_dend
Elke maand in DenD!

Van der Kant, die ooit de Amerikaanse ex-president Bill Clinton naar Nederland haalde, heeft veel prominente Nederlanders en Belgen in zijn sprekersstal. Onder hen presentatoren, ex-politici, bestuurders en wetenschappers, zoals Herman van Rompuy, Loek Hermans, Jeroen Dijsselbloem, Toon Gerbrands etc.

Rekeningen

Leo van der Kant betaalde kennelijk twee jaar rekeningen voor onder andere logies voor Leers. Van der Kant zou de betalingen hebben gezien als een ‘voorschot’, terwijl Leers het beschouwde als een aanbod. Er is ook nooit een aanmaning geweest, schrijft de krant.

De bekende Limburger zamelde destijds een bedrag van €34.000 in voor het standbeeld van Leers. De gemeente Maastricht moest er echter helemaal niets van hebben. In 2015 was er op initiatief van Leo van der Kant een briefkaartenactie waarmee mensen konden aangeven dat ze Leers terug willen als burgemeester van Maastricht.

Tags

GERD LEERSMAASTRICHT

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck