Hitschrijver Bram Koning: ‘André komt nog lang niet terug’

André nog niet klaar voor comeback
Door: Charlotte Wijnen
09-12-2022

Hitschrijver Bram Koning was ontzettend kwaad op André Hazes toen hij niets meer van zich liet horen, vooral toen de zanger op Instagram deelde dat hij aan het werk was met andere schrijvers. Inmiddels is hij wat rustiger, ook omdat hij merkt dat het niet goed gaat met André. ,,André is er helemaal niet binnenkort.”

Bram Koning, Edwin van Hoevelaak en Marcel Fisser vormden maar liefst zeven jaar lang het muzikale team van André Hazes. Maar plotseling ging de zanger zijn eigen weg en liet niets meer horen aan het team, met wie hij stuk voor stuk een hechte band had. Hitschrijver Bram Koning haalde onlangs uit in de media; hij is ontzettend kwaad dat André hem zomaar aan de kant heeft gezet. Helaas heeft het niets opgeleverd, vertelt hij nu in gesprek met weekblad Weekend.

‘André voorlopig niet terug’

,,Nee, ik heb André nog steeds niet gesproken en ook niks via via gehoord”, vertelt hij. ,,Het is nog steeds oorverdovend stil. Ik vraag me echt af: hoe komt het dat hij mij niet even terugbelt, terwijl hij weet dat ik dat zo graag wil? De reden dat ik mijn verhaal met de media deel, is dat ik mijn ei kwijt wil.”

Het zit Bram heel hoog dat André hem en zijn collega’s zo behandelt. Toch is hij inmiddels minder kwaad op de zanger. ,,André had een filmpje gemaakt tijdens een writerscamp met allemaal nieuwe schrijvers. Hij wilde op zijn social media laten zien: kijk jongens, we zijn lekker bezig, we gaan weer beginnen, maar nu met allemaal nieuwe mensen. En binnenkort zijn we er weer! Maar weet je, André is er helemaal niet binnenkort.”

‘Niet naar zijn zin’

Bram vertelt dat André op zijn vroegst volgend jaar november terug is. Waarom? ,,Ik zie al dat hij het daar helemaal niet naar zijn zin heeft. Hoe ik dat zie? Door wat hij zei én door hoe hij het zei op zijn Instagramstory, daar ken ik hem te goed voor”, aldus Bram. ,,Nee hoor, mij neem je niet in de maling.”

Sneer naar Yvonne Coldeweijer

Sommigen denken dat Bram vooral kwaad is omdat hij veel geld misloopt nu André hem en zijn team laat zitten. ,,Ik las het op juicekanaal Life of Yvonne”, vertelt Bram. ,,Ik moest echt lachen. Dat meisje van Coldeweijer kraamt wel meer onzin uit. Het draait helemaal niet om geld. Dat slaat helemaal nergens op. We verdienen de afgelopen drie jaar nagenoeg niks aan André. Dus dat is een onzinargument.”

DenD promoties