Hoe werd Marco Borsato in stilte een paar miljoen rijker?

Marco 'kassa' Borsato
Door: Eva Steins
09-03-2021

We hebben het afgelopen jaar nauwelijks wat van Marco Borsato gehoord. Na de scheiding van zijn ex-vrouw Leontine dook de zanger onder. Bekendeburen.nl is erachter gekomen dat Marco in deze tijd op een berg goud is komen te zitten. Hoe heeft hij dat gedaan?

De zanger heeft ondanks een paar flinke tegenslagen in de vorm van een scheiding en een burn-out geen compleet mislukt jaar gehad. Borsato heeft er in zijn stille jaar een behoorlijk lucratieve tijd opzitten…

Cijfers

BekendeBuren dook in de cijfers van de zanger en wierp een kijkje bij de Kamer van Koophandel. Borsato is de eigenaar van twee bedrijven: Musica E B.V. en Musica E Bookings B.V..

Die laatste werd opgericht in 2009 en heeft een eigen vermogen van bijna negen ton euro. Dat is ongeveer twee ton meer dan twee jaar geleden, weet de website te melden.

Maar ook het eerste bedrijf doet het op zijn zachts gezegd niet slecht. Musica E.B.V werd in 1996 opgericht door Marco zelf en casht onder meer het geld wat Marco verdient met zijn optredens. Twee jaar geleden had dit bedrijf een eigen vermogen van ongeveer zeven miljoen euro. Nu ligt dat vermogen een flink stuk hoger: rond de negen miljoen euro.

Bij elkaar opgeteld is Marco de afgelopen twee jaar zo’n beetje 2,2 miljoen euro rijker geworden. Een bizar bedrag, zeker in een periode waar optredens en evenementen nauwelijks meer plaatsvonden…

LEES OOK:

Marco Borsato bevestigt definitieve breuk met Leontine

Meer DenD