Höllenboer: Busje komt zo is gewoon een kutnummer

Door: DitjesDatjes
18-10-2020

Het Sallandse cabaretduo Höllenboer begrijpt 25 jaar na dato nog steeds niet dat hun liedje Busje komt zo zo’n enorme hit heeft kunnen worden. “Het was natuurlijk een enorm kutnummer”, zegt gitarist Bas van den Toren tegen RTV Oost.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Het stelt gewoon helemaal niets voor. Als ik dat vergelijk met andere liedjes die we hebben gemaakt en teksten die Gerard heeft geschreven… Het is gewoon zo plat als een dubbeltje”, aldus Bas. Hij en Gerard Oosterlaar waren er in het najaar van 1995 mateloos populair mee.

Höllenboer trad op avonden drie of vier keer op in discotheken en feesttenten voor soms absurde bedragen. “Kregen we vijfduizend gulden voor één keer Het busje. Als je daar over na gaat denken raak je het spoor bijster. Dat is gewoon idioot”, vindt Bas.

IJsklontjes

Hij en Gerard waren Busje komt zo, dat vier weken op nummer 1 stond in de Single Top 100, al snel zat. Maar ook het publiek kotste het nummer op een gegeven moment uit. “Toen werd het echt vervelend. Moesten we drie keer op een avond in een discotheek spelen en je weet gewoon dat mensen er niet op zitten te wachten.” Op het podium werden ze onder meer bekogeld met ijsklontjes en bier.

“Het is zo’n deuntje dat blijft plakken en je krijgt het niet meer uit je hoofd. In het begin is dat leuk maar op een gegeven moment denk je: ‘alsjeblieft houd op met dat liedje’. Dat had ik zelf ook. Het was leuk om een keer mee te maken maar ik moet er niet aan denken dat het nog een keer zal gebeuren.”

Höllenboer speelt nog steeds, maar Busje komt zo staat haast nooit op de setlist. Tenzij het publiek het heel graag wil, aldus Bas: “Maar dat gebeurt gelukkig niet zo vaak.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD