Honderden K-pop-nummers niet meer te beluisteren via Spotify

Door: DitjesDatjes
28-02-2021

Een groot aantal K-pop-nummers is sinds zondag niet meer te beluisteren via Spotify. Dat meldt onder meer website NME. Mogelijk is een conflict tussen de streamingdienst en het label Kakao M de oorzaak.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Spotify werd begin februari in Zuid-Korea gelanceerd. Daarmee is het een directe concurrent van Melon, de streamingdienst van Kakao M. Sinds de lancering waren nummers die via Kakao M werden uitgebracht in Zuid-Korea niet te luisteren op Spotify, maar nu zijn de nummers ook wereldwijd niet meer te horen. Op Twitter melden gebruikers dat nummers van artiesten als GFriend, IU en Mamamoo niet meer te streamen zijn.

De Zuid-Koreaanse groep Epik High laat op Twitter weten dat ook zij zijn geraakt door de maatregel. “Blijkbaar heeft een meningsverschil tussen onze distributeur Kakao M & Spotify ervoor gezorgd dat ons nieuwe album Epik High Is Here tegen onze wil niet beschikbaar is”, schrijft de groep. “Ongeacht wiens schuld het is, waarom zijn het altijd de artiesten en fans die lijden als bedrijven hebzucht boven kunst plaatsen?”

Zowel Spotify als Kakao M heeft nog niet op de kwestie gereageerd.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD