Hoofdverdachte verlaat WIDM en burgemeester zegt wie de Mol is!

widm
Door: DitjesenDatjes
17-02-2018

Een normale aflevering van WIDM met een bizarre wending. Dé hoofdverdachte van veel kijkers moest het spel verlaten. Wie weet zet het vertrek van deze persoon de andere kandidaten in een nieuw daglicht.

Onschuld

Hoewel er ‘bondjes’ zijn gesloten tussen verschillende kandidaten, lijkt er nog steeds geen sprake te zijn van wederzijds vertrouwen. Ruben en Jan vinden elkaar nog steeds verdacht en ook Stine en Olcay zijn nog steeds niet overtuigd van elkaars onschuld. Simone speelt het spel opvallend ‘single’. Is dat een tactiek van de speelster die vorige week letterlijk“Ja, ik ben de mol” zei? Olcay zegt over Simone “ik ken haar nu al twee weken, maar ik weet echt niks van die vrouw”. Doet Simone dit ook bewust, of is ze gewoon niet zo’n open persoon?
Tijdens de eerste opdracht moesten de kandidaten samen of alleen opdrachten volbrengen. Vooral Olcay speelde een belangrijke rol want zij hield de tijd van de kandidaten in de gaten. Als de mol op haar plek had gestaan was de opdracht waarschijnlijk enorm mis gegaan, maar Olcay had het allemaal onder controle.
Stine daarentegen haalde wat verdachte streken uit. Zo moest er een groepsfoto worden genomen maar op de eerste foto stond ze ‘per ongeluk’ niet op de foto. Ook probeerde ze een fout van Ruben te herstellen, maar ook Stine gaf geen goed antwoord. Resultaat? Stine heeft wederom geen geld in de pot gebracht.

Werven en Verven

De bevolking van een stad in Georgië hielp een handje mee tijdens de tweede opdracht. Een oude brug moest een nieuw laagje verf krijgen. Olcay en Jan gingen mensen werven om te helpen en Ruben, Stine en Simone gingen verven. De opdracht ging verrassend goed, maar het positieve eindresultaat komt ook door een burgemeester die alleen Georgisch spreekt, en de afwezigheid van een tolk. Maar ach, dat maakte de kandidaten niet uit: 1250 euro in de pot.
Op Twitter reageerde iemand met een opvallende tweet, die doet vermoeden dat Ruben de mol is.


Het viel veel Twitteraars op dat Olcay en Jan (bijna) geen kwast hadden aangeraakt. Hebben zij dus wel echt meegewerkt deze opdracht, of waren ze alleen bezig nieuwe vrienden te maken?

 

 

Om de post te spekken kregen de kandidaten een derde opdracht deze aflevering. In een trein vol met dozen moesten ze orde scheppen. De samenwerking verliep niet vlekkeloos. In één woord chaotisch. De traagheid van Stine wekt wederom irritatie op bij de medekandidaten. Jan houdt geen rekening met z’n medekandidaten en maakt van de wagons nog een grotere rotzooi dan ze al zijn. Hij is zich aardig aan het ingraven tussen de dozen. Is er dan toch een kans dat Jan de mol is?

 

En dan was er nog een opvallende scene. De titel van deze aflevering luidt ‘Schijn Werper”. Twitteraars schreven dat de enige die deze aflevering letterlijk in de schijnwerper stond, Stine was.

https://twitter.com/MboyLino/status/964954843227058177

 

De ontknoping van deze aflevering laat veel Twitteraars met vraagtekens achter. Stine moet het spel verlaten. Dat was dé hoofdverdachte van het spel.
Alleen Simone, Ruben, Jan en Olcay blijven over. Wie van hun is de mol?

https://twitter.com/dorinevanmil8/status/964960072370663424

 

Meer DenD