House Of Cards viert feestdag zonder Spacey

LOS ANGELES – De makers van House Of Cards deelden woensdag, op de Amerikaanse feestdag Fourth of July een boodschap van ‘president’ Claire Underwood. Veel Amerikaanse media zagen in het clipje een sneer richting de ontslagen hoofdrolspeler Kevin Spacey.

In de korte promo zit Claire, gespeeld door Robin Wright, op de stoel van haar voorganger Abraham Lincoln, zoals die te zien is in het bekende monument van Lincoln in Washington. Jarenlang was een foto van Spacey als Frank Underwood in diezelfde stoel het iconische beeld van de serie. In het 12 seconden durende filmpje zegt Wright: “Gelukkige Independence Day. Voor mij.” Daarmee zou zij doelen op haar vrijheid van haar televisie-echtgenoot.

Daarna is de hashtag #MyTurn in beeld, de woorden waarmee Claire Underwood het vijfde seizoen van de hitserie afsloot en aankondigde het presidentschap van Frank over te nemen. Aanvankelijk zou Spacey nog gewoon te zien zijn in het zesde en laatste seizoen, maar tijdens de opnames daarvan kwamen verhalen naar buiten over seksueel wangedrag door de acteur. Toen ook enkele medewerkers van de serie aangaven te zijn lastiggevallen door Spacey, werd hij ontslagen.

 

BuzzE