Huisvriend beschuldigt Roxeanne van liegen: ‘Heeft ze altijd gedaan’

Door: Charlotte Wijnen
17-08-2022

Roxeanne vertelde in de eerste aflevering van Beste Zangers openhartig over de trauma’s die ze als kind heeft opgelopen. Huisvriend Joop Kruis is woedend. Volgens hem klopt er helemaal niets van het verhaal van Roxeanne. ,,Ze heeft altijd gelogen. Ze moet eens in de spiegel kijken.”

Heel Nederland was in shock toen Roxeanne bij de Beste Zangers vertelde over haar moeilijke jeugd. Ze heeft een ‘nare vorm van heimwee’, die ze naar eigen zeggen heeft opgelopen door trauma’s uit haar jeugd.

Op de bank bij naaktlopers

Zo zou Rachel haar dochter hebben ondergebracht bij vreemde gezinnen op de momenten dat André Hazes op het podium stond. ,,Zo zat ik ineens bij een gezin die naaktlopers waren: dan zat ik ineens naakt op de bank met een vader”, zei Roxeanne.

Ook vertelde ze dat Rachel haar in de steek heeft gelaten toen André Hazes overleed. ,,Mijn moeder besloot om een boek te gaan schrijven. Toen heb ik mijn moeder negen maanden niet bij me gehad.”

Fans kiezen kant van Roxeanne

De uitspraken schoten bij Rachel in het verkeerde keelgat. Volgens haar is er niets van waar en heeft Roxeanne een ‘rijke fantasie’. Toch wordt Roxeanne door vrijwel heel Nederland gesteund: fans geloven haar kant van het verhaal boven die van Rachel.

,,Ik denk dat Roxeanne het ‘gezin’ vooral als heel onveilig heeft ervaren en daardoor echt is beschadigd. Een ‘moeder’ die in de media zo uithaalt naar haar dochter zegt genoeg”, schreef iemand op Twitter.

Huisvriend woedend

Slechts een handjevol mensen weet wat er écht achter gesloten deuren aan de hand was. Rachel is ondertussen bezig om een groep mensen te verzamelen die het voor haar opnemen. Op steun van huisvriend Joop Kruis kan ze in ieder geval rekenen.

Joop was tientallen jaren één van de beste vrienden van André Hazes voelt zich geroepen om het op te nemen voor Rachel. ,,Ik ben nog steeds woest over wat Roxeanne over haar moeder heeft gezegd”, zegt hij in gesprek met weekblad Story. ,,En dat iedereen vervolgens ook direct aanneemt dat hetgeen Roxeanne heeft verteld, de waarheid is. Want dat is het niet.”

‘Ze heeft altijd gelogen’

Dat Rachel wél een boek heeft geschreven net na de dood van André Hazes, is algemeen bekend. Maar Joop stelt dat dit niet ten koste is gegaan van Roxeanne. ,,Ze schreef het boek wanneer de kinderen op school waren en ’s avonds sliepen. Ik kan dat weten, want ik was vrijwel elke dag bij hen thuis!”

Volgens Joop heeft Roxeanne ‘keihard gelogen’. ,,Dat ze nu zo uithaalt, is ongekend schandalig. Aan de andere kant, ze heeft altijd gelogen. Als jong meisje en kennelijk is ze dat nog niet verleerd. Ze moet eens in de spiegel kijken.”

DenD vraagt zich af

Wie geloof jij?

DenD

Meer DenD