Humberto Tan sluit tijdperk RTL Late Night af

Door: DitjesDatjes
08-06-2018

Na vijf seizoenen en ruim duizend afleveringen neemt Humberto Tan vrijdagavond afscheid van RTL Late Night. Een emotioneel moment voor Humberto. Overdag onthult de RTL-presentator een wassen beeld van zichzelf in Madame Tussauds in Amsterdam.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Verrassing

Tan kijkt al de hele week met vaste gasten terug op memorabele momenten uit de talkshow. Tijdens de uitzendingen wist hij niet wie bij hem zou aanschuiven aan tafel en dat is ook in de laatste aflevering een verrassing.

De zenderleiding van RTL 4 vervangt Humberto Tan in het nieuwe tv-seizoen door Twan Huys. De voormalig Nieuwsuur-presentator krijgt de opdracht om de latenightshow journalistieker te maken en de kijkcijfers op te krikken. Tan blijft de komende drie jaar aan RTL verbonden. Hij gaat onder meer Dance Dance Dance en Holland’s Got Talent presenteren.

Kritiek

De reden dat Humberto vertrekt bij RTL Late Night zijn de dalende kijkcijfers. Er kwam kritiek op de gasten die aan tafel schoven, want die zouden bijna allemaal reclame maken voor zijn of haar product. Daarnaast zou Humberto geen kritische vragen stellen aan de tafelgasten. De vermeende affaire met Dionne Stax heeft het imago van Humberto ook geen goed gedaan.

Toen hij in februari aankondigde te stoppen met ‘zijn’ programma kon hij het niet droog houden. Ook tijdens de eerste uitzending van deze verrassingsweek was Humberto emotioneel. Staan de tissues vanavond op tafel?

 

Meer DenD