Imago Johnny de Mol voorgoed verpest?

Door: Tanja Brouwer
29-11-2020

Johnny de Mol gedroeg zich altijd als ideale schoonzoon. In zijn programma’s laat hij zien dat hij een enorm empatisch vermogen heeft en met ieder mens goed kan opschieten. De onthullingen van zijn ex-vriendin Shima Kaes kunnen dat imago behoorlijk verpesten.

Blauw oog

De relatie tussen Johnny en Shima zou namelijk niet bepaald liefdevol zijn. Er zou een audiotape zijn waarop te horen is dat het er regelmatig gewelddadig aan toeging tussen de twee. In de nieuwe biografie over familie De Mol schrijft de auteur Mark Koster dat Johnny zijn vriendin mishandelde. Shima beweert op haar beurt niet te hebben meegewerkt aan het boek en dus geen informatie aan Koster te hebben gegeven.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Inmiddels is bekend dat Shima juridische stappen onderneemt tegen haar ex-vriend, maar dat lijkt niet Johnny’s grootste probleem. De verhalen over mishandelingen zijn namelijk een ramp voor zijn lieve imago. Een deel van de geruchten over geweld heeft de familie al bevestigd, want er is toegegeven dat er ‘ handtastelijkheden van beide kanten’ hebben plaatsgevonden. Maar dat zou niet alles zijn. Shima zou een gekneusde rib, een gescheurde lip en een blauw oog hebben opgelopen tijdens de relatie.


Nog een keer op reis?

De grote vraag voor Johnny is wat deze geruchten betekenen voor zijn imago. Kan hij straks nog op reis met verstandelijk beperken en meewerken aan kinderprogramma’s, of zullen veel kijkers dat niet meer accepteren?

Meer DenD