In hilarische Ik Vertrek: echte liefde zonder kleren aan

Bert en Thomas in Ik Vertrek
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Het went snel als we Thomas en Bert in hun B&B in het Spaanse Álora poedelnaakt hun zwembad zien inspringen. Ik Vertrek portretteerde het getrouwde stel uit Zaandam op weg naar een avontuurlijk bestaan in het Spaanse Andalusië. Thomas, een wandelend schilderij met enorme tattoo’s op zijn lichaam, heeft het over op vakantie gaan in ‘je eigen birthdaysuit’.

Het werd een heerlijke, ontwapenende aflevering met de twee partners die in hun B&B midden in de Spaanse bergen hun aankoop van € 290.000 vakkundig verbouwen. Dat ze het fijn vinden om naakt te klussen en te verpozen, heeft helemaal niks met seks te maken, aldus Thomas, werkzaam in de medische sector.

Matje in zijn nek

Ook de sympathieke Bert, met een zorgvuldig gecoiffeerd matje in zijn nek, wordt gevolgd bij zijn kapster en als hij in finca in zijn uppie de trouwdag doorbrengt, knallen de emoties van het scherm. Hij mist zijn ega Thomas heel erg.

Dit is echte liefde!

Ook op andere momenten valt Bert op. Zoals toen hij de tuintrap afdaalde, zei de jongerenwerker dat het lijkt alsof hij in de serie Dynasty acteert.

Bert wordt ook teruggeworpen in de harde werkelijkheid, want het is klungelen geblazen met een kersverse bosmaaier. ,,Ik voel mij opeens heel mannelijk”, zegt Bert. ,,Het is maar goed dat ik kleren aan heb want het prikt als de neten.” Als de aangeschafte jacucci wordt gebracht in een enorme vrachtwagen, die veel te groot is voor de bergenachtige toegangsweg, regelt Bert het probleem.

Naakte bergwandeling

De eerste drie gasten van Bert en Thomas bleken twee vrouwen en een man, die genoten van de paella van Bert’s vader, en zich hielden aan de huisetiquette: naakt verpozen. Thomas, die nog flink moet oefenen op zijn Spaans, zien we met de gasten naakt door de bergen wandelen. En, ook dat bleek een eye-opener, hij leidde een een holistische, therapeutische sessie met een van zijn vrouwelijke gasten. Toen de deelneemster haar ogen na afloop opende, was het eerste wat haar gastheer zei: ‘Hi, I am Thomas….”

Liever naakt dan namaak

Ook het openingsfeest van de Finca Fabuloa Álora was ronduit hilarisch. Met feestmutsje op knipte Thomas de roze slingers door en vervolgens sprongen Bert en Thomas samen het zwembad in. Buurman Erwin, met zijn vrouw Lydia ook eigenaar van een B&B in ÁLORA, sprak over een ‘nichemarkt’, terwijl Thomas weer zeker wist dat maar liefst 2 miljoen Nederlanders graag naakt willen recreëren.

Hoe het ook zij, de les na deze Ik Vertrek met Thomas en Bert weten we heel zeker dat je je zwembroek of je bikini niet langer nodig hebt om een leuke vakantie te hebben. Liever naakt dan namaak!

(Update van Bert en Thomas)

(Beeld: AVRO/TROS)

Tags

BertIk VertrekThomas

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie