Interessant: Michael Schumacher weer in auto om hersenen te stimuleren

Michael Schumacher weer in de auto om hersenen te stimuleren.
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Tien jaar na zijn dramatische ski-ongeval in de Franse Alpen heeft voormalig Formule 1 wereldkampioen Michael Schumacher gereden in een snelle Mercedes. De 54-jarige ex-coureur, die 7 keer de beste was ter wereld in de F1, lag 250 dagen in coma na zijn ongeluk. De zware hersenbeschadiging is veroorzaakt toen Schumacher (met skihelm op) met zijn hoofd knalde op een stuk rots.

Naar verluidt zou Schumacher onlangs gereden hebben in een Mercedes AMG om zijn hersenen te stimuleren. Het geluid van de F1 werd nagebootst. De hoop was dat het hersenbrein van Schumacher zou reageren op de vertrouwde geluiden van de ronkende automotor.

Verzorging racelegende

De Duitse racelegende wordt dag in dag uit verzorgd door een team van 15 medisch specialisten, onder wie artsen en fysiotherapeuten. Zijn familie schermt Schumacher volledig af na zijn ongeval. Zijn vrouw Corinna laat slechts enkele goede vrienden toe en deelt weinig details over de fysieke gesteldheid van de ex-coureur.

De zoon van Michael Schumacher, Mick Schumacher, wil in de voetsporen treden van zijn vader als F1-coureur. Hij reed in dezelfde race-auto, droeg de racehelm en racepak van zijn vader. Het was voor Schumacher een bijzondere ervaring, zo laat hij weten in de documentaire over zijn vader, Being Michael Schumacher.

Rust voor Schumachers

Ralf Schumacher, de broer van Michael en ook F1-coureur, heeft de buitenwereld opgeroepen de familie met rust te laten. Vandaag is het precies tien jaar geleden dat het ongeluk plaatsvond.

De Schumachers wonen vooral ’s winters op het Spaanse eiland Mallorca. In 2019 kocht het echtpaar een villa in Port d’Andratx met twee zwembaden, een gym en een helikopter platform. Vorig jaar kwam in het nieuws dat Schumacher een stuk land van 50.000 vierkante meter verwierf op het Spaanse eiland om daar een grote paardenranch te bouwen.

Tags

F1MALLORCAMERCEDESMICHAEL SCHUMACHER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck