Internationale media-aandacht voor musical over Johan Cruijff

Door: DitjesDatjes
10-06-2021

De nieuwe Nederlandse musical 14, over het leven van Johan Cruijff, trekt al voor de première veel aandacht in het buitenland. In het AFAS Theater in Leusden, bij Amersfoort, vindt vrijdag een grote presentatie van de cast plaats.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Hierbij zijn diverse cameraploegen en fotografen uit het buitenland aanwezig, laat Out of Office Productions, die de voorstelling maakt, donderdag weten. Het gaat onder meer om een cameraploeg van ZDF, een fotograaf van het internationale persbureau AP en een Russische camjo.

Eerder werd al bekend dat Tobias Nierop de hoofdrol van Cruijff zelf op zich zal nemen. Daarnaast spelen Porgy Franssen en Pepijn Schoneveld grote rollen in de musical. Franssen speelt de rol van coach Rinus Michels, Pepijn Schoneveld zal te zien zijn als Cor Coster, de schoonvader en zaakwaarnemer van de voetballegende.

Acteur Milan Sekeris is in musical 14 te zien als Piet Keizer. De voorverkoop van de voorstelling is van start gegaan. De eerste try-out is op 1 september, de wereldpremière staat gepland voor 25 september.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD