Is Albert Verlinde bang voor een aangifte?

Albert Verlinde gaat diep door het stof
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Kees van der Made

Albert Verlinde heeft gereageerd op de ophef die gisteren ontstond na zijn uitspraken in Shownieuws. ,,Het kwam over alsof ik Humberto op één hoop gooide met The Voice.” Tan deed aangifte tegen Verlinde vanwege de uitspraken.

Eergisteren deed Albert Verlinde opvallende uitspraken in de uitzending van Shownieuws. In het verlengde van het schandaal rondom The Voice of Holland zei hij over Humberto Tan: ,,Maar 2015-2016 had Humberto Tan zijn talkshow. En het is, binnen RTL, en we hebben de affaire Dionne Stax meegemaakt. Een, nou ja, ook wel bekend op dat moment. Dat Humberto de neiging had om vrouwen die leuk waren, om daar contact mee te zoeken na die uitzending.” Hij vertelde dat hij dat niet zei om Humberto Tan erbij te naaien, maar omdat hij RTL wilde oproepen om een breed onderzoek te doen naar de cultuur binnen de zender uit die tijd. ,,Ik denk dat RTL kritisch moet kijken, wat was er in die tijd aan de hand?”

Tekst gaat verder onder de Tweet

Motieven

Humberto Tan was razend. Op Twitter plaatste hij, onder andere: ‘Je hebt mij in één adem genoemd met de misstanden bij The Voice. We kennen elkaar goed, je hebt mijn nummer en toch heb je mij niet gebeld om je ‘verhaal’ te checken.’ Hij vroeg zich af wat de motieven van Verlinde waren. Tan vertelde mensen na de uitzending alleen een bedankje te sturen. Veel mensen bevestigden dit verhaal. Zo ook Claudia de Breij: ‘De bedank-appjes van @HumbertoTan in míjn telefoon zijn altijd hoffelijk en leuk. Misschien moeten we iets meer afgaan op wat vrouwen zeggen die slachtoffer zijn van gedrag van bepaalde mensen in de showbizz en iets minder op wat collega’s menen te insinueren.’ Tan deed uiteindelijk aangifte van smaad en laster tegen Verlinde.

Tekst gaat verder onder de Tweet

Terugkrabbelen

Gisteravond kwam het onderwerp weer aan bod in Shownieuws. Toen leek Verlinde een beetje terug te krabbelen van zijn woorden een dag eerder. Hij gaf aan zijn opmerking van een avond eerder niet te hebben bedoeld als een beschuldiging naar Humberto Tan, maar als een oproep om de bedrijfscultuur bij RTL onder de loep te nemen: ,,Het was natuurlijk het weekend van The Voice, en daar heb ik me compleet in vergist omdat ik dat zo vertelde. En mensen het hele weekend zware verdachtmakingen hebben gehoord, kwam het over alsof ik Humberto op één hoop gooide met die zaak. En dat is natuurlijk absoluut niet het geval. Dat is niet grensoverschrijdend, heeft niets te maken met machtsmisbruik, heeft niets te maken met minderjarige mensen.” Humberto Tan heeft desgevraagd aan ANP laten weten zijn aangifte niet in te willen trekken.

Tags

ALBERT VERLINDECLAUDIA DE BREIJHUMBERTO TANKRITISCHMACHTSMISBRUIKRTLSEKSUEEL OVERSCHRIJDEND GEDRAGTALKSHOWTHE VOICE OF HOLLAND

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck