Isa Hoes over diagnose borstkanker: ‘Het was een omslagpunt’

Isa Hoes over diagnose borstkanker
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Isabel Kouwenoord

Het eerste boek van Isa Hoes ‘Toen Ik Je Zag’ ging over het leven met haar inmiddels overleden man Antoine Kamerling. Nu komt Isa met een nieuw boek over een ander drama in haar leven: de diagnose borstkanker die ze in 2021 kreeg. ,,Het proces van het aan mijn kinderen vertellen, dat stukje vind ik nog steeds het moeilijkste deel van het boek.”

In haar nieuwe boek, dat deze week verschijnt, beschrijft Isa dat ze een ‘gitzwarte periode vol angst, frustratie en hoop’ achter de rug heeft. Ze vertelt open en eerlijk over de diagnose borstkanker, die ze in 2021 kreeg. Ze ging de strijd met de ziekte aan, en werd tot tweemaal toe behandeld voor een knobbeltje in haar borst.

Persoonlijk verhaal

Isa voelde in 2021 voor het eerst een knobbeltje in haar borst. Ze begon na de diagnose met het opschrijven van haar gedachten. Dit leidt nu, twee jaar later, tot haar nieuwe boek. Hoewel het een enorm persoonlijk verhaal is, vindt Isa het wel belangrijk om te delen. ,,Één op de zes vrouwen krijgt deze diagnose. Dat betekent dat niet alleen die vrouwen ermee te maken krijgen, maar ook de hele familie en de omgeving”, vertelt ze aan weekblad Party. Isa vond het moeilijk om het aan andere mensen te vertellen. ,,Want de shock die het te weeg brengt bij anderen is heel groot.”

Gelukkig

Hoewel Isa in goede medische handen was, voert ze een enorme lichamelijk en geestelijke strijd. Uiteindelijk wordt de tumor weggehaald, maar na een jaar blijkt er opnieuw iets niet goed te zijn. De diagnose heeft haar ook geïnspireerd. ,,Als je de diagnose kanker krijgt is dat ook een omslagpunt. Voor mij was het een goed omslagpunt. Ik ben alles opnieuw gaan bekijken. Vroeg mezelf af: Ben ik wel echt gelukkig?” Isa geeft aan dat niet alles leuk is in haar boek, maar wel eerlijk. ,,Ik kies op mijn 55e eindelijk voor mezelf.”

Tags

BORSTKANKERISA HOESZIEK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck