James Newman opnieuw Britse inzending songfestival

Door: DitjesDatjes
19-02-2021

James Newman zal dit jaar opnieuw het Verenigd Koninkrijk vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. Dat heeft de BBC vrijdag bekendgemaakt.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De zanger zou vorig jaar al meedoen, maar toen werd het liedjesspektakel vanwege de coronacrisis afgeblazen. James is blij dat hij een tweede kans krijgt. “Ik moet afmaken wat ik ben begonnen”, zei de zanger op BBC Radio 1. “Ik was zo van slag toen het vorig jaar werd geannuleerd en dat ik niet de kans kreeg om naar Rotterdam te gaan en op het podium te zingen.”

James is samen met zijn broer John bekend van hits als Love Me Again en Blame. Hij werkte samen met grote namen als Toni Braxton, Ed Sheeran en Olly Murs. De samenwerking met Rudimental leverde hem een nummer 1-hit op voor Waiting All Night. Zijn grootste hit scoorde hij in 2018 met Therapy dat hij samen met Armin van Buuren maakte. James werd daarnaast al twee keer genomineerd voor een Grammy. Met welk nummer hij meedoet aan het songfestival wordt later bekendgemaakt.

Doordat het Eurovisiesongfestival vorig jaar niet kon doorgaan, moesten landen beslissen of ze in 2021 dezelfde artiest sturen. Veel landen kozen daarvoor, wel moeten ze een ander nummer kiezen. Het Verenigd Koninkrijk is als een van de ‘big five’ al verzekerd van een plekje in de finale op 22 mei. Ook Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje – en Nederland als gastland – hebben al een finaleplek.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD