Jan Dulles kan moeilijk huilen om dood van dochtertje

Door: DitjesDatjes
31-03-2021

Ondanks het feit dat Jan Dulles veel verdriet heeft door het overlijden van zijn dochtertje Donna, heeft hij er nauwelijks om gehuild. De 3JS-zanger kan het aantal keren dat hij de tranen liet lopen op een hand tellen, vertelt hij in een interview met Art Rooijakkers voor het RTL 4-programma Rooijakkers over de Vloer.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Jan en zijn vriendin Caroline, die ook samen zoon James hebben, verloren eind vorig jaar hun drie maanden oude dochtertje. Het meisje overleed plotseling aan complicaties die voortkomen uit een scheurtje in haar middenrif. “Het gaat gewoon, dat is een beetje het antwoord dat ik altijd geef”, antwoordt Jan als Art vraagt hoe het nu met hem gaat. “Het gaat, maar het gaat niet goed, maar het leven gaat niet goed.”

Toch lukt het hem nauwelijks om te huilen. “Ik merk dat als ik wel een keertje ga huilen, het dan meteen oplucht en ik meteen een heleboel emoties kwijt ben. Alleen, ik kan het maar op een hand tellen alle keren dat ik gehuild heb in de afgelopen drie maanden.”

Vaders huilen niet

Jan denkt dat het komt omdat hij zijn vader in zijn hele leven nooit heeft zien huilen. “Totdat ie in een verzorgingshuis zat met Alzheimer, toen huilde hij de hele dag”, aldus de zanger. “Zo ben ik gevormd, met het beeld dat vaders niet huilen. Ik zou willen dat het anders was.”

De dood van Donna en die van zijn vader een paar maanden later hebben van Jan een ander mens gemaakt. De zanger is angstiger en heeft meer ontzag voor het leven gekregen, maar weet wel dat het weer anders wordt. “Ik denk dat ik meer ga genieten van de dingen die mooi zijn. Dat is nog niet aan de hand hoor, maar dat gaat wel gebeuren.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD